Ga naar hoofdinhoud

BNS en TNS fuseren tot sterke Benelux-speler


BNS Data Logistics BV heeft een fusie aangekondigd met TNS (Tornado Networking Services), een Belgisch bedrijf gespecialiseerd in xDSL en VOIP met een sterke focus op de telecom markt. TNS richt zich op het leveren van telecom apparatuur, oplossingen en services. Het bedrijf staat bekend als een echte telecomspeler met een toegevoegde waarde op het gebied van kennis en consultancy. Voor het Nederlandse BNS is de  fusie een volgende stap naar expansie in het buitenland. De distributeur van onder andere Thomson, AVM, Grandstream, Synology en Buffalo Technologies opereert al wel in deze markt, maar bedient  zijn klanten momenteel nog vanuit de Nederlandse vestiging in De Meern.
 
Logische keuze
Jan Strating, directeur van BNS Data Logistics BV noemt de keuze voor TNS een logische. “Naast het feit dat er direct een wederzijdse klik was, kent TNS als geen ander de markt waarin wij ons bewegen. Juist deze lokale marktkennis is essentieel voor succes. Natuurlijk hebben we ook onze leveranciers geïnformeerd over deze stap en men is enthousiast over deze volgende stap van BNS. Met TNS moet de verdere groei op de Belgische en Luxemburgse markt ingezet gaan worden.”

Transitiefase
Ook Jos Vinckx, directeur van TNS, is enthousiast over de fusie: “BNS heeft goed door waar de markt zich naar toe beweegt. Het traditionele thuisnetwerk bevindt zich in een transitiefase. Waar het vroeger ging om het verbinden van computers en randapparatuur gaat het nu en naar de toekomst toe steeds meer om een totaal multimediaal concept met daarbij behorende producten, zoals IP-TV, VOIP- en Video-telefoons en storage oplossingen (NAS). En helaas de bijbehorende configuratie en andere netwerkproblemen.”

Enorme oplossing
Hij vervolgt: “Het Motive autoprovisioning biedt een enorme oplossing voor het thuisnetwerk. Met de merken die men voert zoals onder andere Grandstream, AVM en Thomson en het unieke online orderverwerkings- en voorraadsysteem specifiek gericht op de telecom markt zie ik hier een sterke combinatie ontstaan. Samen met BNS zijn wij in staat hier in België een leidinggevende rol te spelen op het gebied van de telecomproducten en diensten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven