Ga naar hoofdinhoud

Onderzoek naar impact AGV’s op veiligheid in magazijn

Blom Opleidingen.

Jaarlijks vinden er 150 ernstige ongevallen met heftrucks plaats. Dit zijn er nog altijd veel te veel, vindt opleidingsinstituut Blom.  De instelling gaat onderzoeken waar heftruckchauffeurs dagelijks in hun werk tegenaan lopen, onder meer waar het gaat om de veiligheid.

Het betreft een vernieuwd tevredenheidsonderzoek. In 2015 deed Blom voor het eerst onderzoek onder chauffeurs van interne transportmiddelen en de opleider wil weten of de tevredenheid door de jaren heen beter is geworden. “Het is belangrijk dat heftruckchauffeurs de kans krijgen om hun mening te laten horen,” aldus de opleider.

Blom wil met het opleiden van cursisten zorgen voor bewustwording en betere scholing van werknemers. Het onderzoek moet vernieuwd  inzicht geven aan bedrijven in de interne transport en logistieke dienstverlening.

In het onderzoek wordt voor het eerst gekeken naar de impact van automatisch geleide voertuigen (AGV’s) op de veiligheid in magazijnen en distributiecentra. De opleider hoopt er daarnaast achter te komen in hoeverre het gebruik van AGV’s leidt to het verlies van banen.

Online enquête

Het onderzoek vindt online plaats. Chauffeurs van interne transportmiddelen kunnen de vragenlijst tot 31 oktober invullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven