Ga naar hoofdinhoud

Blokker wordt logistieke partner Albert Heijn en Bol.com


Het Blokker distributiecentrum in Geldermalsen van moederbedrijf Mirage Retail Groep heeft Ahold als klant gestrikt.

Ahold Delhaize gaat een deel gebruiken van het distributiecentrum van Blokker in Geldermalsen, dat de laatste jaren flink is verbouwd en zich tot 3PL’er heeft ontwikkeld. Binnenkort wordt het verder geautomatiseerd met een groot shuttle systeem.

Win win voor Blokker en Ahold

De deal is een win win situatie voor beide bedrijven. Voor Blokker betekent het een welkome aanvulling van de operatie na de faillissementen van Big Bazar en BCC. Ahold krijgt ermee de ruimte die het nodig heeft.

Blokker logistieke dienstverlener

Ahold gaat het Blokker dc, dat zich tot 3PL’er heeft ontwikkeld, onder meer gebruiken voor ontvangst en opslag van pallets, die daarna naar verschillende merken in Europa kunnen gaan. Het is dus breder dan Albert Heijn, maar geldt ook voor bijvoorbeeld Bol.com en Delhaize in België”, licht AH-woordvoerder Anoesjka Aspeslagh toe aan RTL Nieuws. Eerder bevestigde Blokker of the record al het logistieke nieuws tegenover Warehouse Totaal.

Blokker zet deuren openen

Ook leverancier van weegschalen en massagestoelen Medisana gaat gebruik van het distributiecentrum maken, bevestigt dat bedrijf. Wie de andere partijen zijn die onderhandelen over onderdak in Geldermalsen, is nog onbekend. Het aantrekken van externe bedrijven is dan ook speerpunt geworden van het Blokker distributiecentrum.

Robots

Net als automatisering-en-robotisering. Naast een groot shuttlesysteem onderzoekt Jeroen Bouman, die een paar jaar terug overkwam van Centric, de mogelijkheden om autonome mobiele robots (AMR) in te zetten voor het intern transport van rolcontainers. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven