Ga naar hoofdinhoud

Bloemenvervoerder automatiseert met Amplus


Bloemen- en plantentransportbedrijf Van Zaal Transport uit De Kwakel heeft Amplus ingeschakeld om de eigen combinaties, maar ook charters te kunnen aansturen en real-time te volgen vanaf de planning. De transporteur neemt binnenkort vijftig boordcomputers in gebruik, samen met de bijbehorende Retrack software.

Veertig van de vijftig computers zijn handhelds: draagbare PDA’s die met een zuignap op het dashboard in het voertuig worden geplaatst. Hierdoor kan Van Zaal in het hoogseizoen flexibel charters inzetten, die op exact dezelfde manier worden aangestuurd en gevolgd als de eigen trekker-opleggercombinaties.

Retrack
Tien portable computers zijn vast ingebouwde units. De Retrack software van Amplus wordt gekoppeld aan het transportmanagementsysteem ILN-Trans, dat op 1 januari jl. door Van Zaal in gebruik is genomen. De ritopdrachten worden vanuit de planning, via een GPRS-verbinding, doorgeseind naar de voertuigen. Behalve informatie over de te lossen goederen en de stops, houdt Retrack ook de complete emballage-administratie en de uren-administratie bij. Alle informatie wordt weer via GPRS teruggestuurd naar het transportmanagementsysteem. 

Exacte informatie

Gevolg hiervan is dat zowel eigen chauffeurs als ook de charters over exacte informatie beschikken voor het uitvoeren van hun opdrachten. Bovendien zijn de ritresultaten real-time en eenvoudig terug te vinden in de administratie. Van Zaal Transport krijgt zo een goed inzicht in de exacte opbrengsten en kosten van een rit, en de eventuele afwijkingen in de emballage. Voor de charters wordt aan het eind van de dag zelfs een conceptfactuur geprint. 

Huur-opleggers
Binnen het systeem is ook nog een speciale functie ontwikkeld voor het gebruik van huur-opleggers. Dankzij deze extra functie kunnen, ook voor huurmaterieel, de kosten en opbrengsten nauwkeurig worden bijgehouden. Bovendien kunnen de chauffeurs aan het begin van hun rit de eventueel al aanwezige schades invoeren, zodat hierover geen discussie achteraf kan ontstaan.

Selectie
Van Zaal koos voor Amplus na een uitvoerige selectieprocedure, waarbij tenslotte vier aanbieders overbleven. De flexibele instelmogelijkheden van Retrack en de op Windows XP werkende mobiele computers gaven de doorslag, al speelden de positieve ervaringen die Amplus had bewerkstelligd bij collega-transportbedrijven ook een rol. De bloementransporteur zal het nieuwe systeem nog dit voorjaar in gebruik nemen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven