"Blijven investeren in WMS tijdens financiële crisis" • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

“Blijven investeren in WMS tijdens financiële crisis”


De huidige financiële crisis mag geen reden zijn voor bedrijven om hun WMS investeringen op een laag pitje te zetten. Integendeel: WMS stelt bedrijven meer dan ooit in staat om kosten te besparen, bovendien tegen lagere investeringen. Dit stelt adviesbureau Jeroen van den Berg Consulting op basis van een onderzoek onder 22 WMS-aanbieders in de Benelux.

Het adviesbureau adviseert ondernemers om de komende tijd juist te investeren. “Nu de economie door de bankencrisis in zwaar weer is geraakt, wordt kostenbesparing een steeds belangrijker thema”, aldus onderzoekster Gody Meeuwissen. In de periode 2004-2006 werden veel WMS-initiatieven in de koelkast gezet of gehouden. In 2007 beleefde de markt een inhaalslag, omdat veel van deze projecten toen echt niet langer konden wachten.

Het onderzoeksrapport laat nu volgens Jeroen van den Berg Consulting zien dat pakketten vandaag de dag een chaos-tolerante magazijnbesturing kunnen leveren. Bovendien hebben technieken als voice-picking inmiddels bewezen dat ze kosten kunnen besparen. Tegelijkertijd ontplooien WMS-aanbieders zelf ook nieuwe initiatieven om hun projecten sneller en degelijker uit te voeren. “De business case is helder. Het is zaak dat logistiek managers hun directie daarvan overtuigen”, stelt adviseur Jeroen van den Berg.

Op de website van Jeroen van den Berg Consulting kunt u het rapport ‘WMS-markt 2008’ downloaden.

Jeroen van den Berg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven