Bleckmann en VDR Bouwgroep bouwen grootste circulair distributiecentrum van Nederland • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Bleckmann en VDR Bouwgroep bouwen grootste circulair distributiecentrum van Nederland


Bleckmann en VDR Bouwgroep bouwen het grootste aantoonbaar circulair fulfilment center van Nederland. Het pand met 45.600 m² komt in Twente.

Het circulair distributiecentrum in aanbouw in Almelo is een mijlpaal voor Bleckmann, VDR Bouwgroep én de logistieke en bouwsectoren. Het toont aan dat logistiek bouwen duurzaam kan als je de krachten bundelt en verantwoordelijkheid neemt.

De uitdaging is groot. Want niemand heeft eerder op deze schaal circulair gebouwd. Het nieuwe, circulair fulfilment center heeft een totale vloeroppervlakte van 45.600 m2 en een interne vrije hoogte van 15,2 meter.

Aantoonbaar circulair bouwen

Bij de constructie wordt aandacht besteed aan de herkomst van de materialen. Deze zijn niet-toxisch, bij voorkeur van natuurlijke herkomst en demontabel. Verder wordt afval beperkt, worden de meest milieuvriendelijke opties gekozen, wordt de mogelijkheid tot recyclen en hergebruik achteraf gemaximaliseerd, enzovoort. Via een uitgebreid Gebouwpaspoort wordt al deze informatie verzameld, bewaard en gedeeld.

Lees ook
Dit is het meest duurzame dc van Prologis in de Benelux

Bijkomende investeringen in onder meer warmtepompen, energiezuinige installatietechnieken, cementarme vloeren en dak- en gevelpanelen dragen bij aan het zo maximaal mogelijk verlagen van de CO2-voetafdruk. In de toekomst worden zonnepanelen geplaatst waarmee het gebouw het BREEAM Excellent certificaat zal behalen.

Uitbreiding Bleckmann-campus in Twente

Het nieuw circulair distributiecentrum wordt gebouwd op het XL businesspark in Twente. Bleckmann beschikt hier al over een bestaande campus van ruim 100.000 m2.
De oplevering staat gepland voor maart 2023.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven