Binnenkijken in het nieuwste en grootste distributiecentrum van Aldi • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Binnenkijken in het nieuwste en grootste distributiecentrum van Aldi


Aldi heeft vrijdag zijn nieuwe distributiecentrum in Deventer officieel geopend. Het warehouse is de nieuwste en de grootste van de supermarktketen dat flink timmert aan zijn logistieke operatie.

Ruim twee jaar na de start van de bouw was het vrijdag zo ver; de opening van het nieuwe dc van Aldi in Deventer op het A1 Bedrijvenpark. Het distributiecentrum is sinds 1 februari operationeel.

Logistieke optimalisatie

Door de opening heeft de discounter een verdere optimalisatie ingezet van de logistiek in het oosten van het land. Het warehouse moet de optimalisatie van beschikbaarheid, versheid en kwaliteit van het assortiment verder verbeteren.

48000m2 warehouse

De bebouwing van het nieuwe dc beslaat circa 48.000 m2 en staat op een terrein van bijna 128.000 m2. De inhoud bedraagt 575.000 m3.“We zijn er trots op dat we in 18 maanden op deze centraal in de regio gelegen plek een groot, modern en duurzaam distributiecentrum hebben neergezet”, aldus Rutger Mulder, Managing Director Real Estate and Expansion.

Opslagruimtes

In Deventer zijn de dc’s van Groenlo en Ommen samengevoegd waardoor er nu 270 medewerkers actief zijn. Er worden in totaal 100 winkels bevoorraad vanuit Deventer. Het dc heeft verschillende soorten opslagruimtes. Er is een gedeelte zonder stellingen voor bulkartikelen, de weekendaanbiedingen en non-food en een stellinggedeelte waar de overige reguliere producten staan. Daarnaast is er een koelruimte en vriesgedeelte.

Vries

Het vriesgedeelte is uniek voor Aldi. Vanaf 1 mei worden vanuit Deventer de vriesproducten alleen in de eigen regio uitgeleverd. Vervolgens wordt er uitgebreid naar een levering van diepvriesproducten in heel Nederland. Verwacht wordt dat dit eind oktober dit jaar gerealiseerd zal zijn.

Duurzaamheid

Naast efficiency is ook duurzame bouw het uitgangspunt geweest bij de planning van het nieuwe DC. Het gebouw is voorzien van 8.244 zonnepanelen op het dak die het voorzien van energie. Ook wordt gebruik gemaakt van een warmte-terugwin-installatie, die de kantoren verwarmt. Het pand is volledig gasvrij en de koel-/ vriesinstallatie draait op natuurlijk koudemiddel (CO2).

Belevering winkels

Er zijn 92 dockdeuren waar dagelijks 32 eigen vrachtwagens gemiddeld drie maal per dag worden ingeladen om winkels te voorzien van producten. Er worden dagelijks zo’n 75.000 dozen getransporteerd van Deventer naar de filialen in de regio.

Op het terrein is ook een eigen wasstraat, een tankstation en een garage voor de vrachtwagens aanwezig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven