Binnenkijken in het geautomatiseerde warehouse van Picnic • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Binnenkijken in het geautomatiseerde warehouse van Picnic


Het nieuwe, zwaar geautomatiseerde fulfilment centrum van Picnic in Utrecht is een feit. Na jaren voorbereiding staat het paradepaardje van de online supermarkt. Slimme automatisering en algoritmes zijn het kloppende hart, maar de mens is nog altijd onmisbaar.

Een distributiecentrum die ‘op deze schaal nog niet eerder is gerealiseerd’. Zo kondigde de online supermarkt eind 2020 de bouw van zijn vergaande geautomatiseerd fulfilment center aan. Twee jaar later is het hypermoderne dc een feit, de koning opende recent het dc officieel, en worden de eerste orders in het meest geautomatiseerde dc van de online supermarkt.

De transformatie van Nederlands grootste online supermarkt is even snel als indrukwekkend. Picnic startte in 2015 in Amersfoort. Picken van orders gebeurde in een apart deel van het Boni dc. Anno 2022 draait de online supermarkt zo’n miljard euro omzet, heeft het nagenoeg landelijke dekking en telt het negen distributiecentra alleen al in Nederland waarvan het geautomatiseerde dc aan de rand van bedrijvenpark Lage Weide verreweg de meest prestigieuze en kostbaarste is.

Automatisering

Honderd miljoen euro heeft Picnic in het warehouse project gestopt en dan krijg je ook wat, zo blijkt uit de rondleiding door het fulfilment center.  Automatisering is het sleutelwoord van het nieuwe dc dat ruim 20.000 vierkante meter groot is.

Goods to person

In het nieuwe warehouse in Utrecht worden artikelen in drie temperatuurzones (vries, koel en ambient) opgeslagen en gepickt. “Omdat we geloven in goods to person techniek en het shuttlesysteem een hoge opslagdensiteit biedt”, stelt Julia van den Belt, analyst binnen Picnic verantwoordelijk voor de indeling van het fulfilment center.

Of neem direct een (online) abonnement en mis nooit meer iets

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven