Ga naar hoofdinhoud

Bijzondere rolbrug voor EDF Chinon


Electricité de France (EDF) heeft een bijzondere rolbrug in gebruik genomen in zijn vestiging te Chinon. De firma Bouyer Manutention, lid van het Europont netwerk van Verlinde, heeft de EDF vestiging in Chinon uitgerust met een rolbrug die de bijzondere mogelijkheid kent om containers van twee verschillende afmetingen te hanteren (20’ en 10’). Dit zonder vervanging van het grijpelement en met automatische rotatie van de ladingen om een verticale as.

Containers
Het Kernenergie Productiecentrum in Chinon ontvangt en verstuurt dagelijks verschillende goederen die in containers van verschillende afmetingen geconditioneerd zijn. Meestal gaat het om 20’ of 10’ containers (een wegtransport kan twee 20’ of vier 10’ containers vervoeren). De containers transporteren gevaarlijke stoffen uit klasse 7 (radioactieve stoffen) en voldoen aan de vaste criteria van het ADR (het Europees besluit inzake het vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg).

Functies gegroepeerd
Al deze transporten zijn gepland, voorbereid en worden gecontroleerd bij in- en uitgang van de vestiging. Voor optimalisering van de hantering en de reglementaire controles heeft de vestiging een gebouw ingericht dat al deze functies groepeert om de wachttijden van de chauffeurs te verbeteren evenals de werkomstandigheden van de logistieke medewerkers en de controleurs. De vestiging telt, alleen al in klasse 7, jaarlijks zo’n 1.000 transporten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven