Ga naar hoofdinhoud

Bijna open: dit is het nieuwe dc van Picnic in Berkel en Rodenrijs


Eerder dan gepland neemt online supermarkt Picnic een nieuw distributiecentrum in gebruik. Het aantal bestellingen bij de websuper zat al flink in de lift, maar door de coronacrisis is dit nog meer toegenomen. De deuren van een nieuw dc in het Berkel en Rodenrijs gaan daarom in maart open. Vorig jaar ging het dc in Apeldoorn ook al sneller van start dan gepland. 

De opening in Berkel en Rodenrijs stond eigenlijk gepland voor eind dit jaar. Picnic zal door de toegenomen drukte echter vervroegd van start gaan. “Het gemak van thuisbezorging is nóg meer tot mensen doorgedrongen. Bovendien gaan tijdens de lockdown mensen minder naar buiten”, zegt medeoprichter Michiel Muller van de online supermarkt. “Het aantal aanmeldingen via onze app neemt nog altijd hard toe. En mensen die al boodschappen door ons laten bezorgen, bestellen vaker en meer.” 

Druk wegnemen

Het dc in de Zuid-Hollandse neemt druk weg bij de andere logistieke centra van Picnic. Muller: “Hierdoor creëren we extra capaciteit waarmee we dagelijks duizenden extra bestellingen kunnen afleveren in heel Nederland.”   

Het dc in Berkel en Rodenrijs biedt straks werk aan ongeveer 500 medewerkers. “Het is fijn dat we in deze tijd, waarin werkgelegenheid in veel branches helaas door corona is teruggelopen, mensen eventueel bij ons een baan kunnen vinden”, aldus Muller. Het dc heeft een oppervlakte van 20.000 vierkante meter en is daarmee samen met dat in Apeldoorn het grootste dc van Picnic.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven