Ga naar hoofdinhoud

Beurstrends mobiel intern transport

Crown GPC 3000 QuickPick Remote

Hef- en magazijntrucks zitten tegenwoordig vol software en elektronica. En dat schept kansen, bijvoorbeeld bij het – deels – automatiseren van het logistieke proces. Truckfabrikanten maken hier slim gebruik van en introduceren diverse nieuwe oplossingen. De markt voor mobiel intern transport zit weer in de lift. Het vertrouwen is gestegen en er wordt weer geïnvesteerd. Maar het proces van rationalisatie gaat onverminderd door. Bedrijven willen hun kosten nog verder terugdringen, met behoud van flexibiliteit. Dit leidt onder andere tot een grotere vraag naar meer automatisering. Leveranciers spelen hierop in en ontwikkelen logistieke oplossingen die eenvoudig te implementeren zijn, met een korte terugverdientijd.

Autonome trucks

Nieuwe, (semi)automatische oplossingen zijn mogelijk dankzij verdere doorontwikkeling van hef- en magazijntrucks. Een moderne truck bevat immers steeds meer elektronica. En dat schept kansen. Standaard serietrucks kunnen tegenwoordig volledig autonoom hun werk doen. Voorbeelden zijn de APM van Jungheinrich en de iGO Easy van Still. Beide trucks haalden het tot de finale van de IFOY (International Forklift Truck of the Year) verkiezing, en zijn ook in Hannover te zien. Als een volledig autonome truck (vooralsnog) een brug te ver is, opent automatisering nog steeds deuren die tot nu toe gesloten bleven. Bijvoorbeeld op het gebied van magazijnnavigatie, of met de ‘apps’ die Jungheinrich komende beurseditie presenteert. De apps passen bijvoorbeeld automatisch de neighoek van de mast aan als de vork belast is, of voeren automatisch gewichtscontroles uit.

Picken met remote

Ook bij orderverzameltrucks zien aanbieders nieuwe mogelijkheden. Tijdens de IFOY-testdagen vielen in dit laatste segment twee trucks in het bijzonder op. Zowel Toyota als Crown doen in de IFOY-finale namelijk mee met een op afstand bedienbare orderpicker. Uit de test met de Crown GPC 3000 QuickPick Remote, die verscheen in de april-editie van Logistiek Totaal, blijkt dat de toepassing het orderpickproces aanzienlijk verbetert. Verspilling wordt geëlimineerd en het proces verloopt efficiënter en energiezuiniger. Naast Crown en Toyota zal waarschijnlijk ook Still in Hannover een remote controled orderpicker presenteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven