Ga naar hoofdinhoud

Betere beslissingen in de gezondheidszorg


De Universiteit Twente verwelkomt op 19 en 20 november a.s. tientallen toponderzoekers van Europese universiteiten en onderzoeksinstituten die deelnemen aan een congres over Operations Research in de gezondheidszorg.
Het congres is een initiatief van het Nederlandse genootschap van Besliskunde (NGB) en wordt georganiseerd door de afdeling Operational Methods for Production and Logistics van de Universiteit Twente.

Logistiek
‘Operations Research (OR)’ is een verzameling technieken die kan worden toegepast om de kwaliteit van kwantitatieve beslissingen te verbeteren. OR wordt op verschillende manieren toegepast binnen de gezondheidszorg. Zo wordt OR ingezet op het gebied van logistiek, bijvoorbeeld bij het roosteren van personeel in ziekenhuizen of het verkorten van wachttijden in de gezondheidszorg. Ook worden OR-technieken ingezet bij het maken van prognoses, het stellen van diagnoses bij medische behandelingen, en bijvoorbeeld bij het bepalen van een strategie voor de bestraling bij tumoren.

Sprekers
Aan de Universiteit Twente houdt een 15-tal wetenschappers zich bezig met dit vakgebied. Ook binnen het onderwijs van de UT-opleidingen Industrial Engineering & Management Health Sciences zijn innovaties en verbeteringen in de zorg een belangrijk thema. Sprekers tijdens het plenaire gedeelte van het congres zijn prof. Stefan Nickel van de Saarland Universiteit, prof. Marion Rauner van de Universiteit van Wenen, prof. Sally Brailsford van de Universiteit van Southampton en prof. Yasar Ozcan van de Virginia Commonwealth Universiteit. Voor het programma en de inschrijfprocedure zie https://www.mb.utwente/ORHealthcare

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven