Ga naar hoofdinhoud

BCC brengt logistiek onder in het distributiecentrum van Mirage Retail Group (Blokker)


Mirage Retail Group, waar ook Blokker onder valt, gaat de hele logistiek voor BCC verzorgen. De elektronicaketen sluit het eigen warehouse om haar witgoed assortiment onder te brengen in het distributiecentrum in Maurik.

BCC heeft zijn distributiecentrum op Schiphol-Rijk gesloten en ondergebracht in het distributiecentrum van de Mirage Retail Group, waar ook Blokker onder valt, dat het dc onlangs heeft uitgebreid met een shuttlesysteem. Volgend jaar wordt het warehouse uitgebreid met een goods to man systeem voor meer accuratesse en logistieke snelheid.

Eerder dit jaar heeft BCC haar kleingoed assortiment al ondergebracht in het warehouse in Geldermalsen, waar ook Blokker is gehuisvest. Beide warehouses worden vanuit DC Geldermalsen aangestuurd.

Logistieke consolidatie

De overheveling van de logistiek van BCC naar Maurik volgt nadat het Mirage Retail Group DC in Geldermalsen vorig jaar ook al Big Bazar toegevoegde. In diezelfde periode nam het bedrijf BCC over. De warehousing van de kleine goederen van de elektronicaketen is afgelopen mei toegevoegd aan het warehouse in Geldermalsen.

Zie ook interview met Jeroen Bouman
‘Bij Blokker kan ik nieuwe logistieke concepten ontwikkelen’

Logistieke voordelen

De ‘move’ van BCC is een van de kostenbesparingen die de elektronicaretailer doorvoert om snel weer winst te maken en van de voordelen van een grotere logistieke operatie te profiteren.

John Schollink, logistiek directeur Mirage Retail Group: “We zijn nu bezig met een professionaliseringsslag waarbij we voor de tarieven die we factureren ook de afgesproken diensten verrichten. En het mooie is: die professionaliseringsslag vindt niet alleen hier plaats, maar ook op de hoofdkantoren van Blokker, BCC en Big Bazar. Want die waren ook gewend: wij vragen, jullie draaien. Dat is nu in zoverre anders dat eerst gezamenlijk wordt bepaald of de wensen ook de kosten waard zijn.” Daarmee wordt de totale logistieke keten beter beheersbaar en dus efficiënt, aldus de logistiek directeur.

Warehouse Totaal sprak uitgebreid met John Schollink en Jeroen Bouman over de nieuwe, logistieke strategie van het Mirage DC in Geldermalsen. Het hele interview is binnenkort te lezen.
Nog geen abonnee? Bekijk de (digitale) opties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven