Ga naar hoofdinhoud

BAT en Floraholland sluiten deal voor drie jaar


Batterij Aandrijf Techniek (BAT) uit Nijkerk gaat de komende drie jaar ruim vijfhonderd traktiebatterijen en laders leveren aan veilingbedrijf Floraholland. Het leveringscontract dat de twee partijen hebben afgesloten, is gebaseerd op het Partnerplan van BAT.

Op basis van dit plan weet Floraholland gedurende de looptijd van het contract exact wat de kosten zijn die ze voor haar tractiebatterijen maakt. Het veilingbedrijf schat de besparing op vijftien procent.

“We willen af van de onzekerheden over de kosten van ons intern transport en de steeds terugkerende onderhandelingsrondes bij elke herinvestering”, stelt afdelingsmanager intern transport Tom van den Berg van de Floraholland vestiging in Naaldwijk. “Een van de eerste stappen die we hiervoor zetten is het contract met BAT.”

Totaalplaatje
Floraholland heeft voor Bat gekozen na een uitgebreide benchmark waarbij diverse essentiële aspecten van de tractiebatterij zijn bekeken. De veiling vergeleek van enkele batterijleveranciers de service, de laders, het onderhoud, de levercondities en de prijs. “BAT kwam hierbij als beste uit de bus”, vervolgt Van den Berg. “Dit beeld hadden we inmiddels gekregen tijdens de zes jaar dat we deze leverancier in huis hadden. Het product is prima, evenals de service. Het totaalplaatje klopt gewoon helemaal.”

De prijzen binnen het Partnerplan voor de levering en het onderhoud van batterijen voor de komende drie jaar zijn via een open calculatie scherp opgesteld. “We geven de klant directe inzage in de kosten”, legt BAT-directeur Alfred van Felius uit. “De marges stellen we vooraf vast en daarnaast laten we zien wat de werkelijke kosten zijn. De klant heeft hierbij het recht tot controle via zijn accountant.”
De kostenbesparing van vijftien procent is het gevolg van het advies van BAT aan Floraholland om de herinvestering in haar batterijen te vervroegen, om niet geconfronteerd te worden met de snel stijgende loodprijzen.

Onmisbaar
Het contract is afgesloten voor drie jaar met een optie tot verlenging. Het Partnerplan van BAT is opgesteld voor de vestiging Naaldwijk, maar ook de andere locaties kunnen rekenen op een contract op basis van dezelfde condities. 
Elektrisch aangedreven intern transportmiddelen zijn onmisbaar binnen de hectische veilingwereld van Floraholland. Alleen de vestiging in Naaldwijk telt al ruim zeshonderd transporteenheden zoals elektrotrekkers en heftrucks, die allemaal afhankelijk zijn van een tractiebatterij voor de energievoorziening. Het contract behelst de levering van zes verschillende typen batterijen en bijpassend hoog frequent laders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven