Ga naar hoofdinhoud

Barneveld kiest voor logistiek zonder papier


De gemeente Barneveld gaat haar administratieve lasten verminderen door het inzetten van het zogeheten LoadIT systeem. Dit digitale administratiesysteem, voor het vervangen van de begeleidingsbrief voor het transport van afvalstoffen, wordt nu niet alleen gebruikt voor het huis- en GFT afval, maar ook voor de Barneveldse milieustraat. Marcel de Klippelaar van de gemeente Barneveld licht toe: “We gebruiken LoadIT al een tijdje voor het huis- en GFT afval en daar werkt het perfect. We besparen daarin aanzienlijk op onze administratieve verplichtingen en hebben daarom besloten dit ook in te zetten op onze milieustraat. Wij, als gemeente, dienen ook onze bedrijfsvoering verder te verbeteren en besparingen door te voeren.”

RFID
LoadIT is sinds 2005 actief op de Nederlandse markt, en heeft tot doel de administratieve lasten te verlichten van afvalontdoener, afvaltransporteur en afvalontvanger. LoadIT werkt op basis van de nieuwste RFID technologie. Het is het eerste systeem in Nederland dat de vrijstelling ontving van het Landelijk Meldpunt Afvalstoffen (LMA) om in heel Nederland zonder de unieke papieren begeleidingsbrieven te mogen opereren.

Geen administratie
Marcel de Klippelaar: “Binnen onze gemeente wordt met eigen vrachtwagens het huisvuil ingezameld. Hierbij wordt onderscheid gemaakt in GFT, grofvuil en restafval. Een aantal afvalstromen wordt op- of overgeslagen bij afvalverwerker Vink. De weegbrug van Vink is gekoppeld met het LoadIT systeem, waardoor ook bij de afvalverwerker verder geen papieren administratie meer noodzakelijk is.”
Wim van de Beek van afvalverwerker Vink vult aan: “Sinds kort werken wij nu zelf ook met LoadIT voor eigen projecten. Door de ervaring met de gemeente Barneveld zijn we zelf nu ook overtuigd hoeveel besparing het toch oplevert. En zien is toch geloven.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven