Ga naar hoofdinhoud

Babydump verwelkomt nieuwe robots


Prime Vision uit Delft gaat twaalf robots leveren aan de Nederlandse leverancier van babyproducten Babydump. Deze zelfrijdende AMR’s vervoeren in het distributiecentrum van Babydump in Sint-Oetenrode de items naar het pas geïnstalleerde Autostore-systeem en de verpakkingsafdichtmachines en verplaatsen dozen naar de sorteerinstallatie. Met deze automatiseringsslag wil Babydump de levertijden verkorten en de klantenservice verbeteren.

De robots zullen naar verwachting in december 2023 operationeel zijn. Naast de robots biedt de robotleverancier uit Delft –winnaar van de Logistica Award in 2017– ook software-integratie tussen de AMR’s en het magazijnbeheersysteem van Babydump. Ook een oplaadstation voor de batterijen van de robot behoort straks tot de uitrusting. De robots bieden een draagvermogen van 35 kg en een laadoppervlak van 80 x 60 cm. Ze voldoen aan meerdere pakketvereisten.

Online bloei

Babydump is al decennia lang retailer van babyproducten. Ze is nu marktleider met een bloeiende webshop en veertien fysieke winkels in Nederland en België. De levering van de producten geschiedt via een omnichannel-strategie vanuit het DC in Sint-Oedenrode. Alle online en winkelorders worden dus onder één dak verwerkt.

Volgens directeur Henk Timmer van Babydump past de keuze voor Prime Vision robots perfect in de innovatieve en duurzame strategie van de leverancier van babyproducten. “Voor ons zit Prime Vision wat dat betreft in de voorhoede.” Richard Hagen, accountmanager bij Prime Vision is ook in zijn nopjes met de nieuwe klant. “Dit is een belangrijke mijlpaal voor ons en we kijken ernaar uit om de voordelen van onze robots qua efficiëntie en flexibiliteit te laten zien bij Babydump.”

Amerikaanse markt

Het Delftse technologiebedrijf timmert ook internationaal flink aan de weg. Sinds vorig jaar produceert Prime Vision samen met VDL honderden zelfbedachte sorteerrobots die in de VS postpakketten en brieven sorteren in logistieke centra.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven