Baas Plantenservice wil klantenwensen beter kennen • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Baas Plantenservice wil klantenwensen beter kennen


Baas Plantenservice, specialist in tuin- en kamerplanten, wil beter in kunnen spelen op de wensen van haar klanten, en heeft daarom gekozen voor Microsoft Dynamics NAV 5.0, gecombineerd met Q-SMS, het Sierteelt Management Systeem van Qurius. Baas is een snelgroeiende handelsonderneming en wil dus graag effectiever en efficiënter kunnen omgaan met de productwensen per klant. Dit houdt in dat alle bedrijfsgegevens in één systeem geïntegreerd dienen te zijn, zodat ze bij iedere order met elkaar in overeenstemming zijn en bovendien actueel. Daarnaast vragen klanten steeds vaker om hun eigen barcodes, etiketten of labels op hun product. Ook een helder inzicht in de voortgang op de verdeel-, bewerkings- en opbouwafdeling krijgen is essentieel.

Baas Plantenservice bloemen Baas Plantenservice vrachtwagen

Fuststromen
Voor Baas Plantenservice is het belangrijk een sluitende administratie op te zetten van de fuststromen; dit doet de onderneming nu met Q-SMS. Fuststromen zijn de uitleen en de retourkomst van kratten, waarop de planten worden vervoerd. Op deze kratten is statiegeld van toepassing. Léonard Smits, hoofd automatisering en bedrijfsjurist zegt: “Door de fuststromen inzichtelijk te maken en zelfs per klant of leveranciersafhankelijk in te stellen, kunnen we zowel financieel als organisatorisch een efficiëntieslag maken.”

Forse efficiëntieslag
Baas heeft voor Qurius gekozen omdat dit de enige aanbieder bleek te zijn met een standaard ERP-oplossing voor de sierteeltbranche. “Met Q-SMS is een forse efficiëntieslag te maken; we verwachten een verlaging van de operationele kosten. Hierdoor kunnen we de geprognosticeerde groei waar maken”, zegt Bram Steenkiste, Managing Director van Baas Plantenservice. “Bovendien heeft Qurius goede referenties van bedrijven die al werkzaam zijn met de oplossing.”

Perkgoed, tuin- en kamerplanten
Baas Plantenservice kan, dankzij een goed samenspel tussen producenten, inkopers en verkopers, een totaal assortiment leveren van perkgoed, tuin- en kamerplanten. Het bedrijf is ook in staat om op vrijwel alle klantwensen in te spelen. De klantenkring van Baas bestaat voornamelijk uit bouwmarkten, tuincentra en supermarkten in Europa. Baas Het bedrijf telt 60 werknemers, die verantwoordelijk zijn voor een jaarlijkse omzet van € 90 miljoen.

Baas Plantenservice logo  Baas Plantenservice vrachtwagen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven