Ga naar hoofdinhoud

Aviator van Westfalia vliegt door alle magazijnen


Westfalia, de Duitse specialist in automatische magazijnsystemen, presenteert zijn nieuwste generatie magazijnvoertuigen, de Aviator. Dit ‘zwevende’ voertuig kan uit de voeten in ieder magazijntype en is geschikt voor diverse soorten lastdragers. De automatische voertuigen worden aangestuurd door de eigen Savanna.net software van Westfalia.

Prijs
Voor Westfalia is de ontwikkeling van het magazijnsysteem zelf net zo belangrijk als die van de software erachter. Dat bleek wel bij de realisering van de ingenieuze warehouseprojecten bij onder meer Sika, Dachser en Bourquin die dit jaar werden opgeleverd. Op al deze locaties werden opslagsystemen gerealiseerd op basis van zwevende magazijnvoertuigen, waarvoor Westfalia uiteindelijk ook een prestigieuze prijs in ontvangst mocht nemen.

Innovatief
Het zwevende magazijnvoertuig Aviator mag volgens Westfalia gerust een van de meest innovatieve intralogistieke technieken worden genoemd. Als enige kan de Aviator uit de voeten met divese typen lastdragers. Hierdoor is het systeem in staat om pallets te behandelen met verschillende grootten, volumen en gewichten. Het gebruikt hiervoor behalve de klassieke telescoopvorken ook de zogenaamde Satelliet-technologie. Hiertoe wordt het systeem uitgerust met een zogeheten Satelliet-station, geïntegreerd in het voertuig. Een dergelijk systeem draait al bij het Zwitserse chemiebedrijf Sika.

Aviator Westfalia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven