Automatisering/robotisering drijvende kracht achter winstcijfers GXO • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Automatisering/robotisering drijvende kracht achter winstcijfers GXO


GXO heeft een prima tweede kwartaal achter de rug. De contract logistieke reus noteerde een miljoenen winst. Automatisering/robotisering van warehouses speelt een belangrijke rol bij die winstcijfers.

GXO bleek eerder al een logistieke kaskraker te zijn. In 2022 wordt die lijn voortgezet. Het bedrijf dat zich afsplitste van XPO rapporteerde voor het tweede kwartaal een omzet van USD 2.156 miljoen, tegen USD 1.882 miljoen een jaar geleden. Het nettoresultaat bedroeg USD 51 miljoen, tegen USD 11 miljoen een jaar geleden.

Over zes maanden gerekend bedroeg de omzet USD 4.239 miljoen tegen USD 3.704 miljoen een jaar geleden. De nettowinst bedroeg USD 88 miljoen tegen USD 25 miljoen een jaar geleden.

Automatisering troef

Automatisering/robotisering van warehouses spelt een belangrijke rol bij de goede cijfers. Zo kiest GXO in Nederland voor robots van Locus Robotics. Van de nieuwe contracten die in het tweede kwartaal werden gewonnen, omvatte 60% van de contracten automatisering.

Neil Shelton, chief strategy officer voor GXO: “Onze klanten snakken naar voorspelbaarheid en automatisering helpt dat in het magazijn te stimuleren. Het helpt ook de efficiëntie.”

Volgens Shelton wordt automatisering steeds belangrijker in de retourlogistiek van e-commerce waarin hoge retourpercentages meer regel zijn dan uitzondering. “Uiteindelijk biedt GXO een strategische oplossing in de logistiek. Retour logistiek is daarin een opstapje.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven