Nieuws

Automatisch magazijn Motip Dupli

Magazijnkranen maken ook onderdeel uit van het pakket.

De Motip Dupli Group investeert in de bouw van een geautomatiseerde opslag bij haar locatie in Wolvega. De fabrikant, die spuitbussen vult met lak en diverse andere technische producten, wil daarin grondstoffen, halffabricaten en gereed product opslaan. Het pand wordt 18 meter hoog en beslaat een oppervlakte van 2950 m2. De hal wordt rechtstreeks met de bestaande productiefaciliteiten verbonden.

De automatische opslag zal door Jungheinrich worden gerealiseerd. In het magazijn wordt dubbeldiep opgeslagen. Tijdens de eerste fase worden 6.000 palletplaatsen gecreëerd, die worden bediend door drie ganggebonden magazijnkranen. Conveyors zullen zorgen voor de aan- en afvoer van pallets naar twee invoer- en drie uitvoerpunten.
Gecombineerd met de realisatie, implementeert Jungheinrich ook een nieuw warehouse management pakket. Samen met een Jungheinrich Warehouse Control System, zal de software zorgdragen voor de aansturing van de automatische magazijnkranen en conveyors. Het Jungheinrich WMS stelt Motip Dupli Group in staat om in de toekomst ook andere delen van de interne logistiek te automatiseren.

Sterke groei

De nieuwbouw is mede ingegeven door de sterke groei van Motip Dupli Group. De fabrikant wil binnen enkele jaren haar productie in Wolvega verdubbelen. Met het oog op de sterke groei, heeft het bedrijf tevens een optie bij Jungheinrich op een uitbreiding van de automatische opslag met twee extra gangen. Daarmee ontstaan nog eens 4.000 extra palletplaatsen. De automatische installatie zal worden onderhouden door de eigen servicetechnici van Jungheinrich.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

TEST
x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven