Australische supermarktketen krijgt geautomatiseerde dc’s • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Australische supermarktketen krijgt geautomatiseerde dc’s


Coles, de op één na grootste supermarktketen van Australië, laat twee geautomatiseerde distributiecentra bouwen. De warehouses komen te staan in Queensland en New South Wales en zullen in 2023 operationeel zijn.

Vanuit de dc’s, die allebei ongeveer 70.000 vierkante meter groot worden, zullen ongeveer 410 supermarkten in Australië bevoorraad worden. De projecten kosten Coles de komende zes jaar een kleine 850 miljoen euro, zo wist Transport & Logistics News in januari al te melden.

“Dit (project, red.) zorgt voor een veiligere werkomgeving voor onze medewerkers, lagere kosten, verbetert onze concurrentiepositie en maakt het leven van onze klanten gemakkelijker door het juiste aanbod op de juiste locatie aanwezig te hebben”, vertelde Coles-topman Steven Cain.

Helmut Prieschenk van Witron (links) en Steven Cain van Coles tekenen de overeenkomst. Bron van de foto’s: Coles.

Witron

Systeemleverancier Witron gaat de projecten voor zijn rekening nemen. Voor het bedrijf uit het Beierse Parkstein betekent dit het eerste geautomatiseerde logistieke project op het zuidelijk halfrond. De Australische dc’s zullen worden uitgerust mer onder meer OPM (Order Picking Machinery), CPS (Car Picking System), ALP (Automated Layer Picker), een volledig geautomatiseerde laadzone.

Witron behaalde over het afgelopen boekjaar een omzet van 546 miljoen euro en er werken inmiddels 3500 mensen. Eerder deden bedrijven als ASKO (Noorwegen), Diapar (Frankrijk), Festo en Kroger (Verenigde Staten), Heidelberger Druckmaschinen en Phoenix Contact (Duitsland), Mercadona (Spanje), Metro (Canada), Migros (Zwitserland) en Walmart (VS en Canada) al zaken met Witron.

Warehouse Totaal is hét vakblad voor de interne logistiek. De redactie biedt volop mogelijkheden om samen te werken, zowel online als in print. In de rubriek ‘Best Practice’ staat een techniek of werkmethode centraal, terwijl nieuwe en innovatieve producten een plekje krijgen in ‘Product Spotlight’. Het is ook mogelijk om zelf een blog aan te leveren voor onze rubriek ‘Expertblogs’. Benieuwd naar de mogelijkheden? Mail dan naar d.hurkmans@eisma.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven