Ga naar hoofdinhoud

Auf Wiedersehen Deutsche Post DHL Group; Guten Tag DHL


Deutsche Post DHL Group verandert zijn naam. De nieuwe naam luidt per1 juli 2023 DHL Group.

Tobias Meyer is pas net begonnen als ceo en verandert meteen de naam. Een nieuwe tijd vraagt om een nieuwe naam meent hij en het concern. Reden voor het wereldbedrijf afscheid te nemen van de naam Deutsche Post DHL Group om voortaan door het leven te gaan als DHL Group.

De nieuwe naam weerspiegelt de transformatie die het bedrijf de afgelopen jaren heeft doorgemaakt en benadrukt de focus op zowel nationale als internationale logistieke activiteiten als drijvende kracht achter toekomstige groei, aldus het bedrijf. Zo sloot de supply chain tak in mei nog de grootste AMR deal ooit.

Groei DHL

Tobias Meyer, ceo: ” De naamswijziging naar DHL Group en het gebruik van het DHL-logo zijn het gevolg van de ontwikkeling van de activiteiten van het bedrijf, dat buiten Duitsland vrijwel uitsluitend het merk DHL gebruikt. Binnen Duitsland wordt het merk DHL echter steeds belangrijker, met meer dan 90% van de Groepsomzet afkomstig van activiteiten onder de merknaam DHL, inclusief de DHL Parcel-activiteiten in Duitsland.

De merken Deutsche Post en DHL blijven ongewijzigd, met name in Duitsland. Meyer benadrukt het respect voor de traditie, het rijke erfgoed en de geschiedenis van Deutsche Post, dat teruggaat tot de 15e eeuw.

DHL Parcel

Hoewel de DHL-divisies hun huidige namen behouden, zal er één wijziging plaatsvinden. Vanaf 1 juli 2023 zal de DHL eCommerce Solutions divisie, die in sommige landen bekendstaat als “DHL Parcel”, haar naam harmoniseren en vereenvoudigen tot DHL eCommerce.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven