Ga naar hoofdinhoud

Bouwbedrijf ASK Romein maakt doorstart


Bouwbedrijf ASK Romein uit Roosendaal maakt toch een doorstart. Dat heeft het vrijdag bekendgemaakt.

ASK Romein dat medio april failliet ging, gaat in afgeslankte vorm verder. De werkzaamheden worden per direct hervat, maar wel alleen vanuit de vestiging op het Roosendaalse industrieterrein de Borchwerf. De locaties in Katwijk en Sluiskil blijven dicht.

Zo valt te lezen op de website van het bouwbedrijf dat onder meer verantwoordelijk is voor de bouw van het nieuwe Jumbo dc.

Failliet

De aannemer die onder meer het Vers dc bouwt van Jumbo in Nieuwegein, werd genekt door ‘spijkerharde’ techreuzen en Angelsaksische contracten. Ook heeft het bedrijf ‘steken laten vallen’ bij het afsluiten van contracten. Geheel onverwacht kwam de val ook niet, bleek uit een eerdere analyse.

Furore met bouw warehouses

ASK Romein, dat de laatste jaren furore maakte met de bouw van distributiecentra waaronder het Mediamarkt dc in Etten-Leur, is volgens directeur Jan Kleijn in de problemen gekomen door behoorlijke verliezen op projecten uit het verleden en door het uitblijven van betalingen van andere partijen.

“Hoe mooi is het dat we kunnen aankondigen dat ASK Romein, een bedrijf met meer dan 40 jaar aan traditie en een prachtige historie, op een financieel gezonde basis een doorstart kan maken. We zijn verheugd dat we kunnen gaan bouwen aan een succesvolle toekomst”, aldus dezelfde Kleijn op Omroep Brabant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven