Ga naar hoofdinhoud

Arbeidsinspectie houdt grootschalige onaangekondigde controle distributiecentra


De Nederlandse Arbeidsinspectie gaat op 27 september landelijke inspecties uitvoeren in distributiecentra. De controles worden uitgevoerd zonder melding vooraf.

Er gebeuren nog altijd teveel arbeidsongevallen in de logistiek. De logistieke sector heeft de twijfelachtige eer de sector te zijn met het hoogste verzuimpercentage na ongevallen. 

Reden voor de Arbeidsinspectie een grootschalige, landelijke controle te houden op 27 september, meldt TLN. De nadruk bij de inspecties ligt op aanrijdgevaar, het hebben van een verkeersplan en vallende lading. Aanrijdingen en vallende lading blijven een groot gevaar voor werknemers. Met name jongeren en uitzendkrachten lopen buitengewoon veel risico (dodelijk) gewond te raken.

veiligheid bmwt fource

Beluister de podcast
De slimme technieken van Fource Logistics om veiligheid te vergroten

Ook wordt getoetst op fysieke belasting omdat langdurige blootstelling aan lichamelijke overbelasting kan leiden tot ernstig verzuim en zelfs blijvende arbeidsongeschiktheid.

RI&E

Ook het voeren van een RI&E beleid wordt gecontroleerd. Een risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E) vormt de basis van het arbobeleid van elk bedrijf. Het hebben van een RI&E is verplicht en het ontbreken kan leiden tot een boete van maximaal 4500 Euro (afhankelijk van de bedrijfsgrootte).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven