Ga naar hoofdinhoud

Anker Stuy Verven verwerkt orders met Qurius


Qurius zet binnenkort de eerste stappen richting implementatie van een nieuw centraal informatiesysteem bij verfproducent en -leverancier Anker Stuy Verven. Het systeem is gebouwd op basis van Microsoft Dynamics NAV in combinatie met Q-SPI (solution for Proces Industrie van Qurius). De verfspecialist stapt hiermee bewust over op één integraal informatiesysteem dat alle alle administratieve bedrijfsprocessen ondersteunt.

Anker Stuy Verven verwacht met het nieuwe systeem orders beter te kunnen verwerken en sneller te leveren. Door de centrale opslag van gegevens over bijvoorbeeld producten, leveringen en orders, krijgt het bedrijf integraal inzicht in zijn bedrijfsactiviteiten en daarmee in de vraag naar zijn producten.

Één ordertraject
Naast een productiebedrijf is Anker Stuy Verven ook een handelsbedrijf, waaraan een gedeelte van de productie wordt verkocht. Volgens Stuy is de oplossing van Qurius goed in staat deze 2-BV structuur te ondersteunen. Orders hoeven maar één keer te worden ingevoerd en ook een dubbel artikelbestand behoort tot het verleden. Directeur John Stuy van Anker Stuy Verf: “Het systeem is geschikt voor de hele organisatie, omdat het alle functiegebieden ondersteunt”, zegt Stuy. “Hierdoor wordt er meer samengewerkt. In plaats van dat elke afdeling werkt met zijn eigen bestanden, werkt straks iedereen met dezelfde gegevens. Hierdoor ontstaat één doorlopend ordertraject.”

Duidelijke administratie
Volgens Stuy vormt Q-SPI een stabiele basis waarop het bedrijf verder kan groeien. Stuy: “Onze branche vereist een duidelijke administratie van alle chemische stoffen. Voor ons is het dus heel belangrijk dat Q-SPI deze administratie ondersteunt.”

Over enkele maanden vinden de eerste voorbereidingen voor de implementatie plaats. Het systeem wordt vanaf januari 2009 geïmplementeerd en zal medio 2009 in gebruik genomen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven