Ga naar hoofdinhoud

Sneak preview: Amsterdam Cityhub zet nieuwe standaard stadslogistiek


Meerlaags, zelfvoorzienend qua energie en multifunctioneel met een uniek XXL formaat. Het nieuwe ctPark Amsterdam Cityhub kent haar gelijke niet in Nederland. Vastgoedontwikkelaar Wim Beelen heeft onmiskenbaar een nieuwe standaard neergezet voor de last-mile delivery logistiek.

Aan het water in de Hemhaven van Amsterdam, slechts twee kilometer verwijderd van de Amsterdamse binnenstad en op steenworp afstand van Zaandam, verrijst het indrukwekkende meerlaagse logistieke centrum. Strategisch gelegen met directe toegang tot de ringweg A10 en het Noordzeekanaal.

Het gebouw bestaat uit zes bouwlagen met vier etages voor 125.000 m2 productie-, opslag -en distributieruimte, 1600 (overdekte) parkeerplekken voor auto’s, bestelbussen, bak- en vrachtwagens en 200 laad- en losperrons. De vijfde en zesde etage is gereserveerd voor 11.000 m² riante kantoorruimtes met doorlopende glaspuien die een fantastisch uitzicht bieden op Amsterdam aan de ene zijde en Zaandam aan de andere kant. Toekomstige gebruikers, variërend van e-commerce partijen, pakketdiensten, retailers en bedrijven uit de bouw, horeca en foodsector, kunnen hier ruimtes huren vanaf 2500 m2 en flexibel inrichten voor de gewenste logistieke activiteiten: opslag en/of crossdocking, Value Addes Logistics of een hybride variant.

Strategische multimodale locatie

Het is de perfecte locatie voor multimodaal goederentransport naar de Amsterdamse binnenstad. Zelfs zeecontainers kunnen hier aangevoerd en gelost worden op de 360 meter lange los- en laadkade voor overslag op (elektrische) binnenvaartschepen. De infrastructuur van de stadshub naar de binnenstad is geoptimaliseerd voor elektrisch wegverkeer van vrachtwagens, bestelbussen en bakfietsen zodat ze zo min mogelijk (verkeers)hinder ondervinden.

Lees binnenkort het hele artikel (alleen voor abonnees)
Voor 3,62 per maand kan het al

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven