Ga naar hoofdinhoud

Amazon.nl verzendt pakketjes zonder verzenddoos


Amazon skipt de verzenddoos indien mogelijk. Artikelen die in aanmerking komen worden geleverd in de originele verpakking van de fabrikant, met daarop het adreslabel.

Onnodige verpakking tegengaan. Bol laat de verzenddood al een tijdlang weg. Amazon.nl volgt nu. Amazon.nl, dat sinds kort een eigen fulfilmentcenter heeft in Almelo, is begonnen met het verzenden van producten naar klanten zonder extra verzenddoos. De producten worden in de originele verpakking van de fabrikant verzonden met daarop het adreslabel.

Duurzaamheid Amazon

Het nieuwe verpakkingsprogramma in Nederland moet de CO2-uitstoot verminderen, dankzij lichter transport en minder productie en recycling van verpakkingsmaterialen. Roeland Donker, Country Manager Amazon Nederland: “Het idee achter dit programma is om die extra verzenddoos met ons logo erop alleen nog maar in te zetten als klanten erom vragen of het absoluut noodzakelijk is. Verzenden zonder extra verzendverpakking zal de norm worden voor veel artikelen uit ons assortiment. Het helpt ons om de impact ervan op het milieu te reduceren.”

Verpakkingsmateriaal Amazon.nl

Amazon werkt samen met merken zoals Procter & Gamble om verpakkingen te ontwerpen en te testen voor hun producten, waaronder Pampers, Swiffer en Ariel, zodat ze kunnen worden verzonden zonder dat er extra verpakkingsmateriaal nodig is. Als extra verpakking nodig is, gebruikt Amazon machine learning algoritmes om slimme verpakkingskeuzes te maken, zodat de verpakking goed past in de verzenddoos en er zo min mogelijk extra materiaal gebruikt wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven