Ga naar hoofdinhoud

Amazon drone delivery landt in Europa


Amazon gaat ook in Europa pakketten met een drone bezorgen. De e-commercereus heeft plannen voor Groot-Brittannië en Italië.

Amazon krijgt langzaam maar zeker zijn drone delivery last mile van de grond in Amerika. De webgigant heeft nu ook zijn zinnen gezet op Europa.

Drone plannen Amazon

Amazon wil “eind 2024” drones introduceren in Groot-Brittannië en Italië, tien jaar nadat het voor het eerst publiekelijk zijn zinnen had gezet op het luchtruim. Het bedrijf hoopt tegen het einde van het decennium jaarlijks 500 miljoen pakketten per drone te bezorgen.

David Carbon, Amazon’s vice-president voor Prime Air, zei: “We zijn verheugd om de uitbreiding van Prime Air bezorging internationaal aan te kondigen, voor het eerst buiten de VS. “We hebben een veilige, betrouwbare bezorgdienst opgebouwd en werken nauw samen met regelgevende instanties en gemeenschappen.”

In het Verenigd Koninkrijk ziet de Civil Aviation Authority de eerste lancering van Amazon als een kans om te leren hoe drones veilig kunnen functioneren in het luchtruim van het land.

Tien jaar drone pionieren Amazon

Het is een belangrijke mijlpaal voor Amazon, dat zijn ontwikkelingsprogramma voor drones in 2013 aankondigde, maar werd ingehaald door rivalen als Walmart en UPS. De retailreus heeft plannen om zijn dronebezorging naar zes staten uit te breiden. UPS werkt onder meer samen met Apotheekgigant CVS voor drone last mile. In Afrika test het samen Zippline om medicijnen te bezorgen in afgelegen gebieden. Dichterbij huis investeert de Duitse super Rewe miljoenen in last mile drone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven