Allied Telesis blij met Rapid Logistics • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Allied Telesis blij met Rapid Logistics


Allied Telesis, specialist in IP-netwerken en alle producten daar omheen, heeft zijn logistieke operatie ondergebracht bij Rapid Logistics. De logistiek dienstverlener uit Schiphol-Rijk dankt deze opdracht vooral aan haar snelle ingrijpen bij tegenvallende resultaten bij de oude partner. De logistieke dienstverlening loopt nu volgens beide partijen beter dan ooit.

Beter dan ooit
Transport is voor een bedrijf als Allied Telesis van essentieel belang. Klanten die producten bestellen, verwachten een snelle levering en goede service. Een snel en flexibel logistiek systeem en dienstverlening kan dan precies het verschil maken. Sinds april werkt Allied Telesis voor haar logistieke dienstverlening samen met Rapid Logistics uit Schiphol Rijk. “We hebben nu twee maandeinden achter de rug, met de bijbehorende pieken in het proces, en het draait beter dan ooit”, aldus René Hendriks, SVP Operations bij Allied Telesis.

Allied Telesis logo

Kwaliteit
Allied werkte voorheen met andere logistiek dienstverlener, maar mede door een aantal overnames liep die samenwerking niet meer naar wens van Allied Telesis. “Het personeel veranderde, en wat erger was: het nieuwe logistieke software systeem, dat zo veelbelovend leek, bleek een teleurstelling.” De kwaliteit van de dienstverlening kwam in gevaar, waardoor er een eind aan deze samenwerking kwam.

Interim management
Het interim project management kwam vervolgens in handen van Warecon. Dat kreeg, in samenwerking met Allied Telesis, in korte tijd enorm veel geregeld. De keuze voor Rapid Logistics was daarna snel gemaakt. Rapid verzorgde voorheen al  het transport voor Allied Telesis en het was snel duidelijk dat het bedrijf meer te bieden had.

Relatie
De relatie tussen Allied Telesis en Rapid Logistics bestempelt René Hendriks niet als een normale klant-dienstverlener relatie: “Het is echt samenwerken. Rapid Logistics doet de warehousing en de logistiek, maar Allied Telesis bepaalt de voorwaarden. Zo konden wij onder meer aangegeven welke personen we in dienst wilden. Rapid is een kleinere dienstverlener dan de vorige partij waarmee we samenwerkten, maar het biedt ons meer flexibiliteit en een hogere kwaliteit tegen een betere prijs. Ze hebben onder andere een modulair opgebouwd warehouse management systeem. En Rapid heeft aandacht voor het milieu: het proces is papierloos en ze gebruiken zoveel mogelijk duurzame producten.”
  
Allied Telesis
Allied Telesis International maakt deel uit van de sinds 1987 bestaande Allied Telesis Group (AT), met inmiddels kantoren over de hele wereld. Het bedrijf heeft meer dan 3.000 werknemers en een jaarlijkse wereldwijde omzet van 500 miljoen dollar. Allied Telesis heeft een leidinggevende positie in de sectoren groot zakelijk of enterprise, operator- en connectiviteitszaken, verkregen door haar zakelijke visie op netwerktechnologie voor professionele markten. Allied Telesis verbindt de IP-wereld met betaalbare en betrouwbare netwerkoplossingen.

Rapid Logistics
Rapid Logistics is een logistiek dienstverlener, gespecialiseerd in ‘speciale zendingen’. Het gaat dan over ‘total solutions’: van het invliegen of -varen van goederen, het opslaan, het vervoer naar distributeurs of eindgebruikers, tot een RMA-oplossing op maat. Rapid Logistics biedt alle mogelijke fullservice-oplossingen om een zending op de juiste tijd op het juiste adres te krijgen. Of het nu gaat om een envelop of om een pallet. Naast verschillende diensten, die kunnen worden aangevuld met maatwerkservices, beschikt Rapid Logistics over online-diensten en over opslagcapaciteit.

Rapid Logistics gebouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven