Ga naar hoofdinhoud

Alle hoeken in magazijn bereikbaar met ultra lage Lowpad

De ultra lage Lowpad.

Eurotec presenteert de Lowpad, een robot voertuig (AGV) dat rolcontainers en stellingen kan oppakken en vervoeren van A naar B. De Lowpad heeft een optimale bewegingsvrijheid. Hij kan elke gewenste kant op. Omdat hij niet zoals andere AGV’s een hoek van 90o hoeft te draaien om onder een rek of rolcontainer te komen, kan hij in smalle gangpaden werken. Op deze manier kan effectiever met de magazijnruimte omgegaan worden.

De Lowpad, is zoals zijn naam het al aangeeft, ultra laag. Hij heeft een hoogte van 12,5 cm. De lengte en de breedte van de diverse uitvoeringen van de Lowpads variëren al naar gelang de toepassing.

Snelle orderverwerking

“Een heel belangrijk aspect van de collaborative robot is de software die erachter zit, die de Lowpad geschikt maakt voor slimme orderverwerking”, zegt Sjoerd Visser, international sales engineer bij Eurotec. “Orders komen via het WMS of ERP systeem van de klant binnen en de software vertaalt deze naar efficiënte opdrachten voor de Lowpad. Bij een goods-to-person operatie bijvoorbeeld, gaat de Lowpad vervolgens naar het juiste rek en brengt deze naar de orderpicker toe en nadat de pick uitgevoerd is, brengt de Lowpad het rek weer terug naar de handigste plek in het magazijn. De software bedenkt de beste plek in het magazijn voor een product. Dit zorgt voor een optimale, snelle orderverwerking.”

Horizontale bewegingen automatiseren

“Als je kijkt naar de explosieve groei van de e-commerce sector, wat voor enorme uitdagingen zorgt voor de e-Fulfilmentbedrijven, dan kan de Lowpad echt een onmisbare schakel gaan vormen om die groei te kunnen bijbenen”, geeft Visser aan. “Alle horizontale bewegingen in een magazijn zijn te automatiseren met de Lowpad.” Het maakt niet uit of de ladingdrager een pallet of een rolcontainer is. Voor elke ladingdrager is een geschikte Lowpad-uitvoering.

Met de Lowpad kan op een hybride manier de orderpicking plaatsvinden. Omdat de Lowpad veilig samenwerkt met het personeel hoeft er geen hek om het werkgebied heen te staan. “Het is daarom mogelijk om tijdens pieken het systeem op te schalen met mensen”, laat Visser weten. “Het bedrijf hoeft op deze manier geen robotsysteem te kopen, waarbij het verplicht is om te investeren in piekcapaciteit.”

In week 40 zijn belangstellende welkom voor de Lowpad Experience. Aanmelden hiervoor kan via de website: www.Lowpad.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven