Ga naar hoofdinhoud

AFAS integreert en vernieuwt Profit Logistiek


AFAS ERP Software introduceert een totaal vernieuwde versie van Profit Logistiek. Dit is nu, evenals de andere Profit componenten, geheel geschreven in de eigen architectuur van AFAS, ANTA (AFAS Next Technology Architecture).

Hiermee is het een geïntegreerd onderdeel geworden van de nieuwe versie van Profit ERP, Profit 2008. Profit Logistiek is volgens de leverancier ook op inhoudelijk niveau op diverse punten sterk verbeterd. Tijdens de beurs ICT & Logistiek op 7 en 8 november in Utrecht zal AFAS het nieuwe Profit Logistiek officieel introduceren.

Functionaliteiten
Door de opname van Profit Logistiek in de ANTA-structuur, zijn specifieke ANTA-functionaliteiten, zoals de rapportgenerator, analyses, vrije velden, aanpasbare weergaves, integratie met Microsoft Office, import / export, zelf definieerbare signalen en de connector automatisch beschikbaar geworden in Profit Logistiek. Ook is er nu volledige integratie mogelijk met andere modules binnen Profit, zoals Projecten, CRM en Financieel.

Verbeterd bestelvoorstel
Ook de logistieke functionaliteiten zijn verder geoptimaliseerd. Zo kunnen gebruikers nu werken met een verbeterd bestelvoorstel, samengestelde artikelen – en assemblage, meerdere eenheden, meerdere magazijnen en locaties, verpakkingen/ emballage, inventarisatie, verschillende koppelingen (kassa, barcodescanner, webshops), en nog veel meer.

Van offerte tot factuur
Profit Logistiek geeft volgens AFAS maximale controle op het logistieke proces en de financiële gevolgen daarvan in de administratie. Belangrijke meerwaarde is volgens de leverancier de combinatie van logistieke processen en de financiële administratie. De gehele organisatie, inkoper, logistiek manager, magazijnmedewerker en boekhouder, werkt vanuit één geïntegreerd systeem. Daardoor presteren medewerkers volgens AFAS efficiënter en effectiever en stijgt de controle op het totale bedrijfsproces. Logistieke processen worden direct in de financiële administratie verwerkt. Zodra goederen worden ontvangen in het magazijn, wordt de waarde van de voorraad bijgewerkt in de administratie.

Prijsafspraken
In Profit Logistiek worden assortimenten, prijzen en prijsafspraken centraal bewaard en beheerd. Naast reguliere prijslijsten zijn tijdelijke aanbiedingen en klantgebonden prijsafspraken eenvoudig in te stellen. Op de juiste datum gelden nieuwe prijzen zonder dat de gebruiker dat hoeft te controleren. Door de integratie met Profit CRM is het prijsbeleid toe te passen op verschillende doelgroepen. Elke klant ontvangt de juiste prijslijst en facturen worden automatisch op geldende prijzen en acties gebaseerd.

Rendement
Met behulp van Profit Logistiek kan de gebruiker meerdere vestigingen, administraties en magazijnen beheren. Alle informatie over voorraadposities wordt centraal opgeslagen, zodat inkopers, verkopers en magazijnmedewerkers met dezelfde gegevens werken. Het juiste bestelmoment, de juiste bestelhoeveelheid, de minimale voorraad, de omloopsnelheid, de levertijd en de inkoopprijs bepalen mede het rendement van een product.

Profit 2008
Profit Logistiek maakt deel uit van de nieuwe versie van het ERP-pakket van AFAS, Profit 2008. Dit ERP-pakket, dat vooral populair is bij het MKB, is op ruim 5.000 punten herzien en vernieuwd. Het merendeel van deze wijzigingen is gebaseerd op de ervaringen van gebruikers. Naast de volledige herziening van Profit Logistiek, Profit CRM en ProfitWeb, bevat Profit 2008 veel extra functionaliteiten en een geheel nieuwe component, Profit Competentiemanagement.

Overstappen
AFAS adviseert klanten overigens om niet eerder dan in het voorjaar van 2008 over te stappen naar de nieuwe versie van Profit Logistiek, omdat dan de eerste pilottrajecten met klanten zijn afgerond. Om antwoord te geven op alle vragen die leven bij de klanten, organiseert AFAS in november een aantal gebruikersdagen. Geïnteresseerde klanten kunnen zich hiervoor op hun persoonlijke portal op www.afas.nl inschrijven.

Over AFAS ERP Software
AFAS ERP Software richt zich op de ontwikkeling, verkoop en implementatie van complete geïntegreerde ERP-software. Daarnaast verzorgt AFAS support en consultancy. Kwaliteit en visie vormen naar eigen zeggen de basis van het succes van AFAS. De visie die aan de producten ten grondslag ligt heeft AFAS Ondernemingsprocesbeheer (OPB) genoemd. AFAS is een puur Nederlands bedrijf met 220 medewerkers en meer dan 10.000 klanten in Nederland, België, Luxemburg, de Nederlandse Antillen en Aruba. Het bedrijf is opgericht in 1996 en is gevestigd in Leusden.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven