Ga naar hoofdinhoud

Achteruitgang in rendementen wegvervoer 2008


De gemiddelde rentabiliteit in het beroepsgoederenvervoer over de weg, die in 2007 nog licht is gestegen, zal in 2008 naar verwachting dalen. NEA voorziet dit in het jaarlijkse onderzoek naar de rentabiliteit van transport- en logistieke bedrijven die actief zijn in het beroepsgoederenvervoer over de weg.

Ieder jaar stelt NEA, in opdracht van de Stichting NIWO, een onderzoek in naar de rentabiliteit van transport- en logistieke bedrijven actief in het beroepsgoederenvervoer over de weg. Het doel is het volgen van de economische ontwikkelingen in de wegvervoersector. Onlangs zijn de nieuwste versies van deze rapporten verschenen.

Binnenlands vervoer
De gemiddelde rentabiliteit in het binnenlands beroepsgoederenvervoer over de weg in 2007 kwam uit op +1,0 procent. De door NEA gehanteerde rentabiliteitsnorm van 5 procent voor een gezonde bedrijfsvoering werd in 2007 uitsluitend behaald door bedrijven met een wagenpark van meer dan 50 voertuigen. Voor 2008 wordt een achteruitgang verwacht en zal het gemiddeld rendement uitkomen op +0,6 procent. De hoge dieselprijs die de vervoerder voor een gedeelte niet door kan berekenen in de vrachtprijs is een belangrijke veroorzaker van deze achteruitgang.

Grensoverschrijdend vervoer
Bij de bedrijven die overwegend internationaal opereren was de gemiddelde rentabiliteit in 2007 -1,2 procent. Voor 2008 wordt in deze deelsector een nog grotere daling verwacht van de rentabiliteit. Gemiddeld zullen deze bedrijven in 2008 naar verwachting een rendement behalen van -2,0 procent. De fors gestegen brandstofkosten drukken hier nog zwaarder op het resultaat.

De volledige rapporten zijn te bestellen bij NEA (gjo@nea.nl, www.nea.nl).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven