Ga naar hoofdinhoud

AB InBev opent in Amsterdam eerste klimaatneutraal depot 


Brouwer AB InBev opent in samenwerking met haar logistiek partner Nabuurs City Logistics haar eerste CO2-neutrale distributiecentrum in Europa, gelegen in Business Park Amsterdam Osdorp.

Duurzaamheid

Het eerste klimaatneutrale warehouse van Ab InBev is 10.000m2 groot en is volledig duurzaam en natuur-inclusief ontworpen door Heembouw Architecten met een focus op modern design. Het hele dak is voorzien van 3.020 zonnepanelen die gemiddeld 1 Mwh stroom opwekken per jaar.

Groene omheining

De gehele noordgevel is bedekt met inheemse bomen en heesters om de lokale biodiversiteit te versterken, en het platte dak is een sedumdak bedekt met vegetaties. De slimme inplanting doet het gebouw bovendien perfect aansluiten op zijn omgeving. Verder is er gekozen voor materialen met een zo laag mogelijke milieu-impact, zoals een waterdoorlatende bestrating en hout met FSC-certificering. Het stadsdistributiecentrum doet ook aan nauwkeurig waterbeheer. Zo voert het zoveel mogelijk (schoon) water direct af op de sloot of filtert het in de ondergrond, wat de biodiversiteit bevordert.

Elektrisch transport

Niet enkel het distributiecentrum zelf, maar ook de daaraan verbonden logistiek gebeurt zo duurzaam mogelijk. Vanuit het distributiecentrum bevoorraadt AB InBev, in samenwerking met Nabuurs City Logistics, alle horecazaken en handelaars in de volledige Amsterdamse binnenstad via elektrisch transport 11 Volvo trucks). Deze emissieloze stadsdistributie brengt een aanzienlijke CO2-reductie met zich mee.

Bundeling stromen

Verder wordt het aantal logistieke bewegingen voor de provincie Noord-Holland geminimaliseerd via een slimme en efficiënte inrichting van de logistieke stromen. Voor AB InBev is het depot een nieuwe stap richting haar ambitie om tegen 2040 Net Zero te zijn in de volledige waardeketen. Het gloednieuwe gebouw ontvangt binnenkort het BREEAM ‘very good’-duurzaamheidslabel.

Nabuurs City Logistics ontwikkelde stadsdistributiecentrum op Business Park Amsterdam Osdorp. Heembouw Architecten ontwierp het gebouw en Heembouw is verantwoordelijk voor de bouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven