Aantal fusies en overnames in logistiek neemt toe • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Aantal fusies en overnames in logistiek neemt toe

Foto: Foto: DSV

Het aantal fusies en overnames in de logistiek neemt toe. In het eerste halfjaar van 2019 vonden er wereldwijd 123 transacties plaats, 23 meer dan in de tweede helft van 2018.

De 123 transacties waren goed voor een bedrag van omgerekend 56 miljard euro, blijkt uit een onderzoek van het Engelse accountants- en belastingadviseursbedrijf PricewaterhouseCoopers dat is gepubliceerd door de Belgische website Flows. 

DSV

De grootste transactie was die van de Amerikaanse investeringsgroep Blackstone, dat voor dik 16,6 miljard euro aan vastgoed kocht. Ook de overname van logistiek dienstverlener Panalpina door DSV verdient een vermelding.

Het Deense DSV betaalde ruim 4,1 miljard euro voor de Zwitserse expediteur. DSV werd daarmee binnen de lucht- en zeevrachtmarkt de vierde expediteur van de wereld, na DHL Global, Kuehne + Nagel en DB Schenker.

E-commerce

De voornaamste reden van de toename van het aantal fusies en overnames komt door e-commerce, aldus PricewaterhouseCoopers. Voor de tweede helft van 2019 verwacht PwC opnieuw relatief veel overnames en fusies. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven