Ga naar hoofdinhoud

Aanscherpen focus leidt tot betere resultaten bij Lasaulec


Lasaulec heeft zijn voorraad met meer dan 20% teruggebracht met behulp van Slim4 van softwareleverancier Slimstock. Voorwaarde was wel dat Lasaulec niet hoefde in te leveren op beschikbaarheid. Aan die voorwaarde is voldaan. Sterker nog, in diezelfde periode heeft de technische groothandel de beschikbaarheid van zijn voorraadartikelen verhoogd naar meer dan 98%.

“In onze dienstverlening staat ons uitgebreide, landelijke vestigingennetwerk centraal”, vertelt Anne Lourens, COO van Lasaulec. “Gecombineerd met onze innovatieve logistieke systemen en grote mate van flexibiliteit garandeert dit een nauwe betrokkenheid bij onze gevarieerde klantenkring. Het hebben van de juiste voorraad is voor ons van cruciaal belang. Daarom hebben we voor de besturing hiervan geen concessies gedaan. Met Slim4 van Slimstock hebben we grip op onze service en kapitaal gekregen.”

Lourens: “In de loop van de tijd ontstonden bij Lasaulec twee verschillende takken: industrie en automotive. Beide branches stellen heel verschillende eisen. In de autobranche moet je vooral heel snel kunnen leveren. De meeste industriële bedrijven zijn anders georganiseerd, het is een meer geplande omgeving waar de ontwikkeling van toegevoegde waarde belangrijk is. Lasaulec focust zich, naast de dagelijkse levering van MRO artikelen, op het ontwikkelen en bieden van toegevoegde waarde aan de klant.”

“De ervaring die Lasaulec heeft opgedaan in de autobranche met een hoge servicegraad gekoppeld aan een lage voorraad komt nu goed van pas”, zegt Lourens. 
“We hebben indertijd een traject met Slimstock opgestart op het gebied van forecasting, demand planning en inventory management. Voor onze basisprocessen voldoet ons ERP van Oracle prima. Om echter te kunnen concurreren in deze hectische markt hebben we Oracle aangevuld met Slim4 van Slimstock. Voor Lasaulec is het essentieel dat we direct reageren op verandering van de vraag. Oracle dient nu als onze robuuste backbone terwijl Slim4 ervoor zorgt dat we met de dynamiek van de markt kunnen omgaan. Met als resultaat een daling van de voorraad van meer dan 20% zonder dat dit ten koste is gegaan van de beschikbaarheid.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven