900.000 euro boete om dodelijk heftruckongeluk • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

900.000 euro boete om dodelijk heftruckongeluk


Een drankenleverancier heeft een boete van ruim  900.000 euro gekregen. De boete is een gevolg van een dodelijk ongeval in 2020.

Hoge boetes als gevolg van een heftruckongeval zijn niet ongewoon in Nederland. Zo kreeg een bedrijf in bouwmaterialen in Emmer-Compascuum vorig jar een boete van 10.000 euro.

Dit bedrag valt in het niets bij de boete die een Britse drankenlkeverancier kreeg. Een drankenleverancier heeft een boete van ruim  900.000 euro gekregen. De boete is een gevolg van een dodelijk ongeval in 2020. Hoge boetes in de UK zijn niet ongewoon. In 2021 kreeg een Brits bedrijf een boete van bijna zeven ton vanwege een heftruckongeval.

John Fitzpatrick, 59 jaar, werd in 2020 aangereden door een vorkheftruck terwijl hij stond te wachten tot zijn trailer werd geladen bij Kingsland Drinks Ltd in Irlam, Salford. De 59-jarige, uit Oldham, liep ernstig hoofdletsel op en overleed later.

Beluister de podcast
‘In ons magazijn rijden genoeg Max Verstappens rond’ (de veiligheidsaanpak van Timberland)

Uit een onderzoek van de Health and Safety Executive (HSE)  de Britse Arbeidsinspectie bleek dat de risicobeoordeling van het bedrijf verouderd was en niet geschikt voor het doel. Volgens de inspecteurs was er geen scheiding tussen voetgangers en voertuigen in het laadgebied en werden bezoekende chauffeurs niet duidelijk geïnformeerd over de veiligheid op het terrein.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven