Ga naar hoofdinhoud

840 banen op de tocht: pakketdienst sluit distributiecentrum


Hermes Fulfilment, een internationale logistiek dienstverlener en pakketdienst, sluit een van zijn distributiecentra in Duitsland. 

Het pakjespand in Hamburg is niet winstgevend genoeg en daarom trekt moederbedrijf Otto Group de stekker er in de tweede helft van 2021 uit. De werkzaamheden zullen worden verplaatst naar locaties in Lodz (Polen) en Plzen (Tsjechië). 

De beslissing is met ‘pijn in het hart’ genomen, vertelt Kay Schieburg van Otto Group: “Maar zeker in deze tijden kunnen we noodzakelijke economische beslissingen voor de toekomst van het bedrijf niet voor ons uit blijven schuiven.”

De directie gaat de komende maanden met de ondernemingsraad in gesprek om te kijken welke stappen ze kunnen nemen om de gevolgen voor de medewerkers zoveel mogelijk te beperken. 

840 banen op de tocht

Ongeveer twee derde van de goederen die de Otto Group terugstuurt, belandt momenteel al in de fulfilmentcentra in Polen en Tsjechië. Door de gestegen kosten is men nu genoodzaakt om alle retouren in het buitenland te verwerken. 

“In tegenstelling tot het bezorgen van bestellingen, ligt de focus bij het retourneren niet op snelheid, maar vooral op de kosten van het controleren en eventueel repareren van geretourneerde goederen. De verwerking van geretourneerde goederen vindt plaats in een bijzonder intensieve concurrentiële omgeving”, aldus Schieburg.

Momenteel werken er 840 medewerkers bij Hermes in Hamburg. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven