Ga naar hoofdinhoud

82.000 Venlose vierkante meter voor DSV


Vastgoedgroep Goodman heeft tijdens een feestelijke bijeenkomst afgelopen donderdag 82.000 m2 logistieke ruimte in Venlo overgedragen aan logistiek dienstverlener DSV Solutions. Het pand, op bedrijventerrein Trade Port Noord, is meteen een van de grootste distributiecentra van Nederland. De overdracht is de eerste stap van een totale ontwikkeling van 180.000 m2 op dit bedrijventerrein. Zodra de bouwvergunning rond is, gaat Goodman verder met de speculatieve ontwikkeling van nog eens 20.000 m2 aangrenzende grond. Eind dit jaar moet de logistieke ruimte beschikbaar zijn voor bestaande of nieuwe klanten.

Vijftien jaar
DSV Solutions tekende een huurcontract voor vijftien jaar. Goodman beheert het pand, dat is opgenomen in het Goodman European Logistics Fund (GELF). 
Rien van den Heuvel, director logistics operations van DSV Solutions ziet de voordelen die het pand de logistiek dienstverlener biedt, met name op het gebied van synergie en groei. “In het nieuwe distributiecentrum brengen we de teams van onze vestigingen in Venlo en Horst samen. Hierdoor kunnen we nog sneller inspelen op vragen en behoeftes van onze klanten. Het pand stelt ons in staat om de groei van onze bestaande klanten te faciliteren, en bedrijven die nog niet in Europa gevestigd zijn, te bedienen vanuit deze logistieke hotspot.”

Prestatie
Burgemeester van Venlo Hubert Bruls was ook bij de overdracht aanwezig. Hij noemde het tempo waarin het pand ontwikkeld is een enorme prestatie. “Nog maar een jaar gelden kwam de gemeente in contact met Goodman en een jaar later staat hier een pand van 82.000 m2. Het is een enorme prestatie om zo´n geweldig pand zo snel te bouwen. DSV Solutions en Goodman geven hiermee het startschot voor de ontwikkeling van Trade Poort Noord in Venlo.”
 
Groen
Door een vierkant magazijn te ontwikkelen in plaats van een lang en rechthoekig gebouw, verkleinde Goodman de afstand tussen de loading docks aanzienlijk. Dit levert de logistieke dienstverlener volgens beide partijen een groenere en efficiëntere manier van intern transport op. Ruud Weijmans, general manager development van Goodman Nederland legt uit hoe groen ondernemen kan bijdragen aan innovatie van het bedrijfsproces. “Bij het ontwerpproces van een pand houden we rekening met de lokale subsidiemogelijkheden en gebruiken we energiebesparende technieken die onze klanten niet alleen geld besparen, maar zelfs opleveren. Zo installeerden we bij dit distributiecentrum in Venlo dak- en gevelpanelen met een hoge isolatiewaarde, tochtflappen onder de dockshelters en lichtschakeling met bewegingssensoren.”

DSV Goodman Venlo

Rien van den Heuvel, Ruud Weijmans, en burgemeester Hubert Bruls van Venlo tijdens de officiële overdracht van het nieuwe dc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven