6e plaats voor Nederland tijdens de internationale Linde Stapler-cup • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

6e plaats voor Nederland tijdens de internationale Linde Stapler-cup

(Foto MotracLinde)

Afgelopen vrijdag 15 september vond de 11e editie van de internationale Linde Staplercup plaats in Aschaffenburg, Duitsland. Het Nederlandse team, bestaande uit Bram Luteyn , Franklin Eenkhoorn en Peter (Pino) de Bruin eindigde op de 6e plaats.

De Nederlandse chauffeurs reden onder luid gejuich van de meegereisde fans, een hele snelle eerste  voorronde.  Deze bracht hen op de tweede plaats in het klassement. Ook het tweede parcours ging de chauffeurs heel goed af, zodat ze op een mooie vierde plaats begonnen aan de halve finale. Tot ieders verbazing was het Duitse team na beide voorronde al uitgeschakeld en bereikten voor het eerst in de geschiedenis niet de halve finale, en zodoende ook niet de finale.

Nederland streed in de halve finale tegen Italië, waar nipt van verloren werd. Helaas was dit op basis van een knock-out systeem en zodoende werd Nederland uitgeschakeld voor de finale. Helaas was de tijd neergezet door de Nederlanders, genoeg geweest voor een tweede plaats in de finale. Gezien het een afvalrace betrof en de tijden van de voorronden meetelden in de puntentelling eindigde het Nederlandse team op een zesde plaats. Italië, Hongarije en Bulgarije gingen door naar de finale.

In deze spannende finale bleek Italië weer de snelste. Hongarije werd met slechts een paar seconde verschil tweede en Bulgarije wist de derde plaats te bemachtigen.

De mannen van het “Nederlandse Dream Team’’ zijn in het dagelijkse leven werkzaam in het warehouse. Bram Luteyn werkt bij J.M. Luteyn in Uithuizermeeden, Franklin Eenkhoorn bij Betap Tufting B.V. Genemuiden en Peter (Pino) de Bruin is werkzaam bij Smeermiddelen Industrie de Oliebron B.V. in Zwijndrecht.

(Foto MotracLinde)

De Staplercup is een jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd door de Duitse heftruckfabrikant Linde. Inmiddels is dit kampioenschap, dat ooit begon als hét Duitse kampioenschap heftruckrijden, uitgegroeid tot een internationaal evenement. Hieraan doen inmiddels 19 landen mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven