4 tips voor het huren van een afvalcontainer voor je bedrijf • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

4 tips voor het huren van een afvalcontainer voor je bedrijf


Een slimme ondernemer vindt voortdurend nieuwe manieren om de bedrijfsvoering te verbeteren. Na een grondige evaluatie van de afvalbeheerstrategie van je bedrijf, heb je misschien een afvalcontainer nodig. Zo creëer je een gezondere en veiligere werkplek. Nadat je je opties hebt beoordeeld en contact heeft opgenomen met een verhuurbedrijf voor afvalcontainers om de container aan te vragen, moet je je bedrijf voorbereiden op de nieuwe strategie voor afvalbeheer. Hieronder volgen daarom vier handige tips om je voor te bereiden op het huren van een bedrijfscontainer voor je bedrijfsafval.   

Kies een plek

Misschien wil je een strategische plek hebben waar de afvalcontainer op je bedrijfspand kan staan. Een ideale plaatsingsplek hangt vooral af van een aantal factoren zoals de grootte van de bedrijfscontainer, de afstand tot de afvalbron, de afstand tot de weg en relevante regelgeving. Kies ook een vlakke en harde plek, zoals betonverharding. Het gebied moet ook vrij zijn van obstakels die de installatie en het ophalen kunnen beïnvloeden.  

Bereid de plek voor

Als je een ideale plek hebt gevonden, overweeg dan om deze klaar te maken voordat de afvalcontainer arriveert. Verplaats alle voertuigen die het gebied bezetten. Als het een langetermijnovereenkomst is, kun je overwegen bomen te verwijderen die waardevolle ruimte innemen. Zorg ervoor dat het gebied dat je aan het voorbereiden bent geschikt is voor de grootte van de container die je hebt gekozen in termen van hoogte, breedte en lengte. Ook bij het afvoeren van afval moet je ruimte maken voor een vlotte navigatie van en naar de afvalcontainer. Als je van plan bent om machines zoals de graafmachine te gebruiken om bouwafval naar de gehuurde bedrijfscontainer te verplaatsen, zorg er dan voor dat je voldoende paden creëert om deze werkzaamheden te vereenvoudigen. 

Bevestig de aankomst- en ophaaldatum

Afvalcontainer verhuurbedrijven zorgen voor gemak door containers op afgesproken data te brengen en te halen. Afhankelijk van hoe snel je de container vult, moet je het verhuurbedrijf laten weten wanneer de afvalcontainer moet worden opgehaald en teruggebracht. Bevestig met je voorkeursbedrijf om ervoor te zorgen dat zij de container op de afgesproken data kunnen leveren en ophalen. 

Bespreek de do’s en don’ts met je personeel

Als ijverige klant is het essentieel om te begrijpen wat het verhuurbedrijf van afvalcontainers van je verlangt. Het is belangrijk op te merken dat niet alles in de container kan worden ondergebracht. Lees de overeenkomst door om inzicht te krijgen in het afval dat het verhuurbedrijf niet kan elimineren. Ze kunnen bijvoorbeeld het weggooien van gevaarlijke materialen zoals verf en batterijen beperken. Bespreek je behoeften met je werknemers om ervoor te zorgen dat ze begrijpen wat er in de afvalcontainer mag voordat je met het project begint. Dit kan onnodige boetes helpen voorkomen. 

Een afvalcontainer huren is een relatief eenvoudig proces. Als je echter niet zeker bent van de specifieke details, zoals de afmetingen van de bedrijfscontainer, overweeg dan om de experts te raadplegen. Volg ook de bovenstaande tips om het proces gemakkelijker te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven