Ga naar hoofdinhoud

3D-printing geeft Van Raam minder voorraad (kosten) en hogere voorraadbeschikbaarheid


3D-printing. Fietsproducent Van Raam uit Varsseveld gebruikt de techniek al jaren met succes. Het geeft het bedrijf een logistieke voorsprong van jewelste. Ook op het gebied van warehousing.

Al decennialang wordt productie uitbesteed aan bedrijven die traditionele productiemethodes gebruiken. De producten moeten vervolgens ook worden vervoerd. En dit wordt steeds complexer: wereldwijde logistiek wordt risicovoller en prijziger leert ons wanneer we de afgelopen jaren in ogenschouw nemen.

Niet vreemd dat nearshoring, ook wel reshoring genoemd, meer en meer in zwang raakt onder logistiek managers en bedrijven. De ultieme vorm hiervan is misschien wel 3D-printing.

3D-printing

Fietsenprocent van Raam heeft zes jaar terug de techniek omarmd. Eerst voorzichtig, maar tegenwoordig vol overtuigd en met succes. Het geeft het bedrijf een logistieke voorsprong waar het dagelijks de vruchten van plukt, stelt Jan-Willem Boezel, technisch directeur bij Van Raam. “In 2016 hebben we onze eerste stappen gezet. Sinds Sjoerd ter Horst  bij ons is komen werken in 2019 heeft de techniek een vlucht genomen in ons denken en doen.”

Van Raam, produceert op maat gemaakte fietsen en gebruikt 3D-printing voor verschillende doeleinden. Een belangrijk pluspunt: Minder voorraad betekent minder ruimte nodig en dus minder kosten.

Lees binnenkort als abonnee het hele artikel. Nog geen abonnee? het kan al vanaf 3,62 euro per maand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven