33.000 m2 voor CEVA in Roosendaal • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

33.000 m2 voor CEVA in Roosendaal


Logistiek dienstverlener CEVA Logistics (voorheen TNT Logistics), tekende vorige week een huurcontract met vastgoedgroep Goodman voor een dc van 33.000 m2 in Roosendaal.

Het betreft een splinternieuw distributiecentrum, met een vrije werkhoogte van meer dan tien meter, op bedrijvenpark Borchwerf II. CEVA, wereldwijd aanbieder van logistieke diensten, zal het pand in het eerste kwartaal van 2008 betrekken. De organisatie beschikt al over grootschalige distributiecentra in de Benelux, maar wil zijn logistieke activiteiten daar uitbreiden om verdere invulling te geven aan de groei-ambities. De keuze is nu gevallen op het pand in het Roosendaal, vanwege de gunstige ligging en de vlotte beschikbaarheid. CEVA gaat het pand inzetten voor multi-user activiteiten, om meerdere klanten vanuit eenzelfde locatie te kunnen bedienen. De ingebruikname levert zo’n 150 arbeidsplaatsen op in Roosendaal.
 
Verdere groei-impuls
Onno Meij, managing director van CEVA Logistics Benelux, is blij met de nieuwe locatie: “De uitbreiding van onze activiteiten naar West-Brabant geeft een verdere groei-impuls voor CEVA en haar klanten in de Benelux-regio. Goodman bleek ons op korte termijn van een kwalitatief hoogwaardig distributiecentrum te kunnen voorzien dat voldoet aan al onze eisen. Deze flexibiliteit stelt ons in staat het pand op korte termijn in gebruik te nemen. De centrale ligging en nabijheid van spoor- en snelwegen maakt Roosendaal tot de ideale locatie.”
 
Hotspot
Ruud Weijmans, general manager logistics development van Goodman Nederland zegt: “De samenwerking met CEVA Logistics bevestigt onze positie als toonaangevende aanbieder van logistiek vastgoed in de Benelux. West-Brabant is door zijn ligging tussen Rotterdam en Antwerpen een van de meest aantrekkelijke logistieke hotspots in Europa. Wij zullen in de toekomst dan ook blijven investeren in deze regio.” Regionale ontwikkelingsmaatschappij Rewin West-Brabant speelde een adviserende rol bij de onderhandelingen.
 
End-to-end oplossingen
CEVA Logistics richt zich op een diversiteit aan marktsectoren waaronder automotive & banden, technologie, industrie, retail & consumenten producten, healthcare, uitgeverijen, aerospace en energie. Het bedrijf biedt de klanten naar eigen zeggen een grotere efficiëntie en gereduceerde transit tijden, dankzij de continue focus op operationele uitmuntendheid en de transparantie en controle in toeleveringsketens. CEVA is wereldwijd bekend als logistiek dienstverlener en biedt klanten end-to-end logistieke oplossingen die de gehele toeleveringsketen omvatten. Het bedrijf ontwikkelt, implementeert en beheert logistieke oplossingen in contract logistics, freight forwarding, distributie management en transport management voor middelgrote tot grote nationale en multi-nationale ondernemingen.
 
Erfgoed
CEVA combineert het erfgoed van twee gerenommeerde logistieke ondernemingen, te weten TNT Logistics en EGL. De organisatie opereert wereldwijd met ruim 50,000 medewerkers binnen een uitgebreid netwerk, en heeft vestigingen in meer dan 100 landen. CEVA beheert wereldwijd nu 614 warehouses met een totaal vloeroppervlak van 8,6 miljoen m2. Over het fiscale jaar 2006 rapporteerde CEVA een gecombineerde pro forma omzet van 6 miljard euro. CEVA is niet beursgenoteerd; het is eigendom van Apollo Management, L.P., een van de meest toonaangevende private equity investeerders ter wereld. CEO van CEVA is John Pattullo.
 
Goodman
Goodman is een geïntegreerde vastgoedgroep, genoteerd aan de Australische beurs, met activiteiten in Australië, Nieuw-Zeeland, Azië en Europa. Het bedrijf is sinds enkele jaren actief op de Europese markt, en kreeg als zodanig pas echt bekendheid toen het in juli vorig jaar officieel de naam Goodman ging hanteren voor alle bedrijfsdivisies. De vastgoedspecialisten Arlington Securities (december 2005), Eurinpro International (mei 2006), Akeler (november 2006) en Rosemound Developments (april 2007) werden de afgelopen jaren aan de groep toegevoegd. De Goodman Group, nu bestaande uit Goodman International Limited en Goodman Industrial Trust, heeft een geschatte marktkapitalisatie van 7,25 miljard euro. Hiermee is het ’s werelds op een na grootste beursgenoteerde industriële vastgoedgroep.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven