Ga naar hoofdinhoud

300.000 pakketten per dag verwerken: zo doet Oostenrijkse Post dat


Austrian Post heeft een nieuw sorteercentrum gebouwd van 50.000 m2. Naast de omvang valt de capaciteit op; het bedrijf kan 300.000 pakketten per dag verstouwen.

Pakketbedrijven staan iet stil. Zo opent PostNL in Hoogeveen binnenkort zijn 27e sorteercentrum in Nederland. De Oostenrijkse evenknie Austrian Post timmert ook aan de weg. In Allhaming, In de buurt van de stad Linz staat het nieuwe en grootste pakketsorteercentrum van Oostenrijk. Nieuwbouw was nodig door de groei van e-commerce en de verschuiving naar online winkelen tijdens Covid-19. In 2021 verwerkte Austrian Post alleen voor Oostenrtijk 184 miljoen pakketten, een stijging met 11% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Automatiseringsoplossing

Reden voor het bedrijf om logistiek op te schakelen. Naast het bestaande pand is een sorteercentrum van 50.000 vierkante meter gebouwd en voorzien van automatiseringssystemen van Vanderlande, dat zich meer richt op MKB. Austrian Post en Vanderlande werken al jaren samen. Zo heeft Vanderlande in Graz in 2019 een geautomatiseerde pakketoplossing geïnstalleerd.

Kopie van Graz

Het succes van de hub in Graz was de reden voor Austrian Post om het concept te kopieren nar Alhaming;  een vergelijkbaar gebouw, organisatie en technische aanpak. De oplossing bestaat uit twee flexibele CROSSORTER 1200-systemen met hoge capaciteit die de sorteercapaciteit verdrievoudigen tot 30.500 pakketten per uur.

300.000 pakketten per dag

Het nieuwe systeem is in september live gegaan. In november had het systeem al ruim 200.000 pakketten per dag verwerkt en de verwachting is dat dit aantal voor het einde van het jaar boven de 300.000 zal uitkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven