3 tips bij het verbeteren van de interne logistiek • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud
Aangeleverd door leverancier

3 tips bij het verbeteren van de interne logistiek


Bij veel bedrijven schort het aan een duidelijk plan om de interne logistiek te verbeteren. Hier volgen 3 tips.

Bij veel bedrijven schort het aan een duidelijk plan om de interne logistiek te verbeteren. Jaren achtereen passen ze dezelfde handelingen toe. Als gevraagd wordt waarom bepaalde handelingen op die manier worden verricht, kan niemand daar echt een goed antwoord op geven. Dat is natuurlijk hartstikke zonde, want door de interne logistieke processen te verbeteren, kan het gehele bedrijf verbeterd worden. Maar hoe verbeter je de interne logistiek? Waar moet je aan denken? En hoe pas je dit toe wanneer het hele bedrijf vastgeroest is in dezelfde processen en niet weet hoe het tij gekeerd moet worden?

1.      Meer aandacht voor automatisering

Bij veel bedrijven schort het aan een duidelijk plan om de interne logistiek te verbeteren. Hier volgen 3 tips.


Veel bedrijven willen er nog niet aan. Toch is het wel heel belangrijk om een deel van de interne logistieke processen te automatiseren. Op die manier worden er niet alleen minder menselijke fouten gemaakt, maar zal dit ook nog eens veel minder tijd kosten. Bij automatisering kan je aan heel veel verschillende zaken denken. Van het bijhouden van de voorraden tot het automatisch verwerken van de gegevens van een digitale tachograaf (indien er ook sprake is van externe logistiek).

Het is goed om samen met het personeel op zoek te gaan naar die dingen waar ze dagelijks tegenaan lopen en waar ze hulp bij kunnen gebruiken. Ontdek waar de heikelpunten liggen en hoe deze mogelijk geautomatiseerd kunnen worden om het personeel wat verlichting te bieden.

2.      Betere scholing


Wanneer je al jaren van hetzelfde team gebruik maakt, dan is de kans groot dat de interne processen een stuk complexer zijn geworden. Het gebeurt dan ook regelmatig dat het personeel heel goed geschoold is, maar na enkele jaren veel problemen ervaart bij het uitvoeren van bepaalde handelingen. Daarom is het belangrijk dat medewerkers met alle bestaande systemen uit de voeten kunnen. Zo voorkom je niet alleen fouten, maar zal er ook veel efficiënter worden gewerkt. Daarom is het goed om bij ieder nieuw personeelslid extra training aan te bieden en tevens oude personeelsleden bij de komst van een nieuw programma direct extra scholing aan te bieden.

3.      Meer begrip van het personeel krijgen


Het is voor het personeel niet altijd even gemakkelijk om met grootschalige veranderingen te maken te krijgen. Zeker niet wanneer ze al jaren dezelfde protocollen en processen volgen. In dat geval kan er wellicht zelfs wat weerstand ontstaan om de nieuwe manier van werken te volgen. Het is dan ook goed om dit van tevoren met het personeel te bespreken. Maak duidelijk waarom het noodzakelijk is om veranderingen door te voeren en dat iedereen wordt geholpen om de nieuwe systemen en processen te begrijpen én op de juiste manier uit te voeren. Door goede interne communicatie werk je aan een groter draagvlak bij het personeel. Een beloning is soms ook op zijn plaats om het werkgenot te verhogen. Hierbij hoef je niet direct aan een heel groot gebaar te denken. Soms is een schouderklopje of een goedkeurende knik al voldoende om je waardering te laten blijken. Hoe meer mensen met plezier naar hun werk gaat, hoe groter de kans op succes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven