2.100 blikken per minuut bij Impress Metal Packaging • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

2.100 blikken per minuut bij Impress Metal Packaging


Impress Metal Packaging in Deventer werkt sinds kort met een compleet nieuwe lijn voor de productie van conservenbussen. De lijn behoort tot de modernste in Europa  en de leverancier  van de snelle machinebesturing is systeemintegrator Hollander Techniek. 

De nieuwe productielijn bij Impress meet 80 bij 30 meter en is twee verdiepingen hoog. Op de begane grond staan de machines en op de bovenverdieping staan de besturingskasten met alle elektronica. De complete lijn is samengesteld uit 25 verschillende machines die met elkaar verbonden zijn via het netwerk. Het netwerk voor de dieptreklijn telt ongeveer 100 deelnemers waaronder ruim 40 frequentieregelaars, vijf motorcontrolcentres (12 deelnemers per MCC) en acht Remote I/O-stations. De MCC’s zijn met elkaar verbonden via een glasvezelring.
Na voltooiing kan de nieuwe lijn 2.100 blikken per minuut maken. Een conventionele lijn, die Impress ook nog in bedrijf heeft, produceert 500 tot 600 bussen per minuut.

Profinet-concept
Henny Wiggers, projectmanager bij Impress en van het begin af aan betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe productielijn, vertelt over de samenwerking met Hollander Techniek. Henny Wiggers: “De besturing van onze nieuwe productielijn draait over Profinet en Profibus. Deze keuze hebben we gemaakt na advies van Hollander Techniek. We gebruiken Profinet voor de communicatie tussen de verschillende machines in onze lijn. Ook alle frequentieregelaars krijgen hun signalen vanuit dit netwerk. Het advies heeft zijn waarde bewezen. Het Profinet-concept leent zich uitstekend voor de snelle afhandeling van taken.”

Besturing
Uit veiligheidsoogpunt zijn verschillende machinedelen uitgerust met de nodige veiligheidsvoorzieningen. De besturing daarvan is door Hollander Techniek ontwikkeld met PROFIsafe en draait eveneens over Profibus én Profinet. PROFIsafe is als veiligheidsbesturing bij Impress al langer bekend, nieuw is echter het gebruik daarvan in een Profinet-omgeving. Een verschil tussen PROFIsafe over Profinet en over Profibus is wel het veel grotere aantal deelnemers dat met de nieuwe technologie kan worden aangesproken. Verder is het gebruik ervan net zo eenvoudig en flexibel. Het nieuwe netwerk bij Impress kan ook wireless benaderd worden. Daarmee is het mogelijk vanaf de werkvloer op het netwerk in te loggen en in de machine te kijken. Naast storingsanalyse dient het netwerk voor het beschikbaar maken van kwaliteitsgegevens. Zodoende worden direct vanuit de productie data gegenereerd voor het opstellen van performance-indicatoren.

holl

Foto: Henny Wiggers bij de dieptreklijn. De capaciteit van de nieuwe lijn is straks vier keer zo groot als de bestaande conventionele lijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven