Ga naar hoofdinhoud

3 voordelen van groene zakelijke energie voor je magazijn


Kijken we naar duurzaamheid, dan zien we dat steeds meer ondernemers in Nederland daar interesse in hebben. Dat heeft onder andere te maken met de Wet milieubeheer, een wet die grote bedrijven verplicht om energiebesparende maatregelen te treffen wanneer zij op jaarbasis meer dan 50.000 kilowattuur elektriciteit of 25.000 kubieke meter gas verbruiken. Maar: een groot deel van die ondernemers wil ook zelf actief bijdragen aan een betere wereld, een wereld waarin organisaties en bedrijven toch vaak de grootste vervuiler zijn. In dat geval is groene zakelijke energie een slimme keuze. In dit artikel lees je meer over de voordelen van groene stroom voor magazijnen en grote bedrijven.

De ondernemers die nog niet zijn overgestapt op groene stroom denken vaak dat deze variant van energie veel duurder is om af te nemen dan grijze stroom. Dat is, gelukkig, vandaag de dag niet meer helemaal het geval. Helaas is het wel zo dat de energietarieven sowieso enorm gestegen zijn de laatste maanden en jaren. Dat geldt voor zowel de tarieven van grijze als van groene energie. Daarbij moet je weten dat je net als bij grijze stroom altijd de beste deal kunt vinden door te beginnen met zakelijk energie vergelijken via Minder.nl. Dat is een website waar je een zakelijke energievergelijker vindt die voor jou op zoek gaat naar de beste deals. Het enige wat je hiervoor hoeft te hebben, zijn de gegevens omtrent je jaarlijkse energieverbruik. De tool doet de rest.

Je kunt je eigen groene energie opwekken met zonnepanelen

Dat is uiteraard niet het enige voordeel van groene stroom. Een ander groot voordeel is dat je groene stroom ook zelf op kunt wekken als je dat zou willen. De meeste magazijnen en grotere bedrijven beschikken over een plat dak dat ideaal is om zonnepanelen op te laten plaatsen. Via die zonnepanelen en een omvormer kun jij vervolgens profiteren van (gratis) groene energie. Je moet hiervoor wel eerst een investering doen, namelijk het aanschaffen van die benodigdheden. Maar: onthoud dat zonnepanelen gemiddeld 20 tot 25 jaar mee kunnen gaan en dat je die investering er binnen een jaar of tien wel uit hebt. Moet je nagaan hoe lang je daarna nog gebruik kunt maken van gratis groene energie? Daarmee bespaar je uiteindelijk ook nog eens flink wat geld op je energierekening. Geen geld over om te investeren in zonnepanelen kopen? Misschien is het leasen van zonnepanelen dan iets voor je bedrijf. Hierbij betaal je een laag bedrag per maand voor het huren van panelen en een omvormer.

Groene stroom is beter voor het milieu dan grijze energie

Tot slot natuurlijk hét voordeel van groene stroom: deze variant is beter voor de wereld dan grijze energie. Dat heeft allemaal te maken met de CO2-uitstoot bij beide varianten. Bij de productie van grijze stroom komt opvallend meer CO2 vrij dan bij de productie van groene energie. CO2 is schadelijk voor de aarde, omdat het de ozonlaag aantast waardoor het klimaat aan het veranderen is. Daarbij is het goed om te kijken naar de energiebronnen van beide soorten energie. Grijze energie wordt geproduceerd uit fossiele brandstoffen. Dat betreffen brandstoffen zoals steenkool en aardolie die op een dag op zullen zijn. Dat geldt niet voor de bronnen van groene stroom. Dat zijn namelijk natuurlijke bronnen zoals de zon, het water en de wind. Deze zijn onuitputtelijk en zullen voor altijd blijven bestaan. Op zoek naar een passend groen energiecontract voor je bedrijf? Er zijn diverse groene contracten voor grootzakelijk energie beschikbaar die perfect passen bij een magazijn of (grote) organisatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven