Seacon Logistics en BayWa r.e. Solar Trade bouwen XL distributiecentrum • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Seacon Logistics en BayWa r.e. Solar Trade bouwen XL distributiecentrum


Seacon Logistics bouwt samen met zonnepanelen groothandel BayWa r.e. Solar Trade een magazijn van 50.000 m² in Nederland.

BayWa r.e. Solar Trade, een distributeur van componenten voor zonnepanelen en Seacon Logistics ontwikkelen een logistiek centrum van 50.000 m² in de containerhaven van Wanssum in Nederland. Het dc wordt daarmee de grootste hub -van de in totaal 66 warehouse locaties- in de BayWa r.e. toeleveringsketen van Solar Trade.

Logistiek centrum

Het distributiecentrum, die zeevrachtbeheer, opslag, transport, douane- en importdiensten aanbiedt, zal de Franse en de Benelux-markt bedienen. Dominik Dohr, Global Supply Chain Manager for Solar Trade bij BayWa r.e: “Het nieuwe logistieke centrum in Wanssum speelt een sleutelrol in onze supply chain om ervoor te zorgen dat de beschikbaarheid van producten en de leveringszekerheid voor onze klanten zo efficiënt en duurzaam mogelijk is.”

De site in Wanssum is rechtstreeks via de binnenvaart verbonden met de Rotterdamse containerhaven en zal dienen als een toegangspoort voor de invoer van fotovoltaïsche modules voor de Europese markt.

Duurzaamheid

Het pand wordt uiteraard voorzien van zonnepanelen. Frank Jessel, Global Head of Solar Business bij BayWa r.e.: “Het magazijn is gecertificeerd volgens BREEAM Excellent. Fotovoltaïsche zonnepanelen met een capaciteit van 7,3 MWp op het dak zullen hernieuwbare elektriciteit opwekken om het hele platform, maar ook de geëlektrificeerde duwbakken, de terminaltrucks en het wagenpark van stroom te voorzien. “Samen met BayWa r.e. Solar Trade zal Seacon verantwoordelijk zijn voor het optimale gebruik van de opgewekte elektriciteit in de toekomst”, zegt Sylvester van de Logt, CEO van Seacon Logistics.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven