Ga naar hoofdinhoud

10.000 internationale professionals en meer dan 300 sprekers verenigen zich tijdens GMC2023


Met 104 exposanten in Madrid van 24 tot 26 oktober verhoogt Global Mobility Call de nationale en internationale deelname met 76% in zijn tweede editie

Terwijl de wereld worstelt om de vervuilende uitstoot snel terug te dringen en tegelijkertijd veilige, betaalbare en duurzame mobiliteitsoplossingen voor iedereen te bieden, is Global Mobility Call uitgegroeid tot het belangrijkste internationale congres en de Expo waar de pioniers op het gebied van duurzame mobiliteit elk jaar samenkomen.

Madrid maakt zich wederom klaar om als gastheer te fungeren om de tweede editie van de transformatieve GMC te organiseren en zichzelf te profileren als het centrale ontmoetingspunt voor leiders op het gebied van duurzame mobiliteit. Meer dan 10.000 professionals uit verschillende sectoren en 25 landen, met een aanzienlijke aanwezigheid van Europese en Latijns-Amerikaanse bedrijven, zullen van 24 t/m 26 oktober samenkomen in de bruisende stad Madrid.

104 exposanten

De deelname is met 76% gegroeid tot 104 exposanten vergeleken met 2022, evenals de aanwezigheid van internationale bedrijven die 25% van het totaal vertegenwoordigen, een stijging van 10% vergeleken met de vorige editie. Het evenement belooft een rijke mix van kennisuitwisseling, branche-inzichten en uitgebreide netwerk- en zakelijke kansen, waarmee een belangrijke stap wordt gezet in de mondiale duurzame mobiliteit.

Het GMC Congress en Expo dienen als een uniek internationaal platform, dat alle industrieën en belanghebbenden samenbrengt die betrokken zijn bij de duurzame mobiliteit van mensen en goederen. Een platform waar deelnemers de kans krijgen om zich te verdiepen in de nieuwste trends, baanbrekende innovaties en state-of-the-art -projecten die de toekomst van duurzame mondiale mobiliteit vormgeven.

Inzichten van wereldleiders

Het GMC congres zal een baken van kennis en expertise zijn, met ruim 100 presentaties, keynotes en rondetafelgesprekken onder leiding van 300 sprekers, waarvan 40% internationaal is. Het evenement is trots op de aanwezigheid van een geweldige line-up van internationale leiders die verschillende vakgebieden vertegenwoordigen. Opvallende sprekers zijn onder andere Bertrand Piccard van de Solar Impulse Foundation, EU-adviseur Jeremy Rifkin, Peggy Liu van JUCCCE, Julia López Ventura van C40 Cities Climate Leadership Group en Natalia Bayona, uitvoerend directeur van de World Tourism Organization (UNWTO)

Strategische presentaties

Het Auditorium zal het meest exclusieve podium zijn voor strategische presentaties van de prestigieuze zakenpartners van GMC, zoals Iberdrola, Uber, BP, ADIF, Renfe of Iberia. Het evenement zal acht thematische routes ontvouwen over drie verschillende agora’s, waarbij cruciale onderwerpen worden verkend zoals The Path to Net-Zero, Duurzaam transport, Technologie en innovatie, Slimme en leefbare steden en Beter zaken doen voor economische ontwikkeling. Elke route is zorgvuldig samengesteld en biedt diepgang en inzicht in de veelzijdige wereld van duurzame mobiliteit.

In het kader van het Spaanse voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie organiseert GMC drie officiële evenementen rond mobiliteit, waaraan hooggeplaatste vertegenwoordigers van nationale, subnationale en lokale overheden deelnemen.

GMC zal ook rekenen op de aanwezigheid van internationale instellingen zoals UN-HABITAT, World Bank Group, UNWTO, European Commission, UITP; evenals met de deelname van internationale instellingen en verenigingen aan het congres, met evenementen zoals: Governance en data tussen overheidsdepartementen, Nationaal mobiliteitssysteem zoals het Spaanse MITMA en vertegenwoordigers uit Frankrijk, Duitsland en Latijns-Amerika met de rondetafel rond het versnellen van emissievrije mobiliteit in Latijns-Amerika (met Silvia Rojas, ALAMOS; ICCT en AMUNCH).

De sessies van het Spaanse voorzitterschap zullen meer dan 150 leden van de werkgroepen van de 27 EU-lidstaten samenbrengen.

Italië zal zeer actief aanwezig zijn, met acht bedrijven die zijn gegroepeerd onder de auspiciën van het Italiaanse Handelsagentschap (ICE). Er zullen ook verschillende bezoeken worden afgelegd door internationale delegaties, zoals ICEX Portugal, de delegatie van Puerto Rico of de delegatie van Shanghai.

GMC Expo: Innovatie en kansen voorop

De GMC Expo ontpopt zich als de ultieme ruimte voor netwerken en bedrijfsontwikkeling. Meer dan 100 bedrijven en start-ups zullen hun innovatieve projecten presenteren, De expo zal een breed scala aan sectoren onder de aandacht brengen, waaronder transport, infrastructuur, consumentengoederen, technologie en juridische zaken, die elk een cruciale rol spelen in de ontwikkeling van mobiliteitsoplossingen.

Technologische ontwikkeling en innovatie, gericht op duurzame mobiliteitsoplossingen, zullen de hoofdrolspelers van deze nieuwe oproep zijn. Zo zal op 24 oktober de nieuwe 24H Lemans auto worden onthuld en zal de eerste Spaanse luchttaxi, aangedreven door drones, worden getoond. Daarnaast brengt EDP een Formule E-simulator; Fundación ONCE presenteert een geleide robot voor blinden; SETGA zal zijn voetgangers verlichtingssystemen onder de aandacht brengen; GSS POWER zet zijn ultrasnelle EV-laders in de schijnwerpers; Teralco presenteert zijn samenwerkingsplatform dat duurzame mobiliteit promoot; Sisas promoot een voetgangers veiligheidssysteem en zijn fietsstrook beveiligingssysteem; en CIIMA-UP4 brengt 4 technische universiteiten en bedrijven uit de privésector samen om enkele van de meest innovatieve oplossingen voor de mobiliteit van de toekomst te presenteren.

Deelnemers die zich vóór 16 oktober inschrijven, profiteren van 50% korting.

Het volledige programma en de lijst met partners, exposanten en sprekers zijn hier beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven