Ga naar hoofdinhoud

Wereldprimeur voor Prologis/GXO distributiecentrum in Eindhoven


Prologis Park Eindhoven DC4 heeft een wereldprimeur te pakken: het distributiecentrum heeft als eerste logistiek gebouw het Zero Carbon Certificaat voor een toegekend gekregen.

Prologis Park Eindhoven DC4, waar GXO is gehuisvest, is het eerste logistieke gebouw ter wereld dat een Zero Carbon Certificaat heeft ontvangen van het International Living Future Institute (ILFI). Dit certificeringsbureau beoordeelt dat de duurzaamheid van projecten en gebouwen tijdens hun levensduur.

Duurzaamheid troef bij Prologis

Prologis maakt sowieso werk van duurzaamheid, onder meer via een warehouse eveneens in Eindhoven dat vorig jaar werd uitgeroepen tot meest duurzame dc van de Benelux. Enkele kilometers verderop in Tilburg heeft Prologis een slim batterijsysteem geïnstalleerd bij huurder Elho.

Duurzame technieken distributiecentrum Eindhoven

Terug naar Eindhoven: In dit distributiecentrum wordt gebruik gemaakt van zonne-energie, zijn duurzame bouwmaterialen geïntegreerd en is de hoeveelheid benodigde bouwmaterialen verminderd. De ontwikkeling van het warehouse en de activiteiten binnen het pand zorgen voor een netto nul koolstofuitstoot.

Certificaten duurzaamheid

Het warehouse, gebouwd op een voormalige vuilnisstortplaats, heeft bovendien een BREEAM ‘Outstanding’ en een WELL ‘Gold’ certificaat.

Lindsay Baker, ceo bij ILFI: “Eindhoven DC4 is een sterk voorbeeld van hoe eigenaren, bedrijfsleiders, architecten, ingenieurs, aannemers en andere stakeholders samenwerken om een gebouw te ontwikkelen dat de weg leidt naar een regeneratieve toekomst voor iedereen. We zijn blij dat we Prologis een Zero Carbon Certificaat hebben toegekend en we hopen dat dit vele anderen inspireert hun voorbeeld te volgen.”

Duurzaamheid ambities Prologis

.Martijn Kuijken, head of development management Benelux bij Prologis: “We zijn er trots op dat we de eerste zijn in logistiek vastgoed die een Zero Carbon-certificering van ILFI heeft ontvangen. Met het behalen van deze certificering kunnen we een grote stap voorwaarts zetten in onze wereldwijde ESG-ambities om in 2030 een netto-nuluitstoot te bereiken in al onze activiteiten en in 2040 in onze hele waardeketen. Hoewel het een uitdagend project was vanwege de nieuwe innovaties die we toe moesten passen om de duurzaamheid te verbeteren en de uitdagende milieuaspecten als gevolg van bodemverontreiniging, kan Prologis Park Eindhoven DC4 nu als inspiratie dienen voor de nieuwe standaard van warehousefaciliteiten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven