Ga naar hoofdinhoud

Vloerenexpert Cotap bouwt nieuw distributiecentrum in Zwolle


Cotap is flink gegroeid de afgelopen jaren. Reden voor het vloerenbedrijf uit te breiden met een nieuw  en groot distributiecentrum.

Cotap bouwt  in Zwolle, waar ook Wehkamp flink uitbreidt, een duurzaam, nieuw distributiecentrum bouwen. Het nieuwe distributiecentrum wordt gebouwd aan de Steinfurtstraat op het industrieterrein Hessenpoort in Zwolle en moet de groei ondersteunen.

Op een terrein van 44.000 vierkante meter komt circa 23.000 vierkante meter magazijnruimte en 1600 vierkante meter kantoorruimte. Ten Brinke bouwt het distributiecentrum. Daarnaast zijn er 23 vrachtwagen- en 185 autoparkeerplaatsen, waarvan er minimaal 20 worden uitgerust met e-laadstations.

Duurzaamheid

Het dak wordt voorzien van zonnepanelen om in de elektriciteitsbehoefte van het pand te voorzien. Het systeem kan zo nodig in de toekomst worden uitgebreid. Het magazijn wordt gebouwd conform de BREAAM Very Good en GPR 8.0 duurzaamheidscertificering.

Een toekomstbestendige locatie

Het nieuwe magazijn grenst aan het huidig distributiecentrum in Zwolle wat ruim een jaar geleden in gebruik is genomen. Cotap centraliseert met de nieuwe stap haar logistieke activiteiten in Zwolle, waardoor er een efficiëntieslag gemaakt kan worden.  Ook de bereikbaarheid, pal aan de A28 en de werkomgeving, worden verbeterd aldus het bedrijf. Wanneer het pand klaar is, verwachting eind 2024 opgeleverd, beschikt Cotap over een warehouse van 49.000 vierkante meter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven